Udviklingsprojektet ”Stjernelæser” fra 2018 bliver nu videreført i Egedal Kommune. Derfor søger de lokale nye frivillige. Pressefoto

Udviklingsprojektet ”Stjernelæser” fra 2018 bliver nu videreført i Egedal Kommune. Derfor søger de lokale nye frivillige. Pressefoto

Egedal Bibliotekerne vil hjælpe børn med læsevanskeligheder

Der søges frivillige, som vil være en del af projektet "Stjernelæser", der har til opgave at hjælpe børn med at finde læseglæden

Egedal Bibliotekerne søger nye frivillige, der vil læse sammen med et barn med læsevanskeligheder.

Projektet hedder Stjernelæser og er videreførelsen af udviklingsprojektet ”Stjernelæser” fra 2018. Her har frivillige trænet læsefærdigheder med 15 børn, der ikke var ordblinde, men af forskellige grunde havde læsevanskeligheder.

I den efterfølgende rapport blev der konkluderet, at både børnenes selvværd og læsefærdigheder vokser, når de læser med en frivillig, der lytter uden at dømme.

"Vi ønsker at give flere børn mulighed for at få et læseløft og søger derfor efter nye frivillige voksne, der vil påtage sig opgaven. Det er vigtigt for alle børns udvikling, at deres læsefærdigheder er gode. Derfor kan en ekstra indsats i en periode være med til at gøre en forskel for det enkelte barns fremtid," lyder det i pressemeddelelsen fra Egedal Bibliotekerne.

Som frivillig vil man, i en indledende workshop, blive tilbudt konkrete værktøjer og tips til god læsetræning. Man bliver frivillig for et barn og man mødes efter skoletid to gange om ugen på enten Smørum eller Ølstykke Bibliotek. Børnene er mellem 10 og 13 år, og læseperioden er i februar, marts og april 2019.

Alle frivillige vil få tilknyttet en børnebibliotekar, som præcist kan vejlede det enkelte barn om læsestof i passende sværhedsgrad.

I Stjernelæser projektet arbejder Egedal Bibliotekerne tæt sammen med kommunens læsevejledere og læsekonsulenter. Det er dem, der skaber kontakt til de børn, der får mest gavn af at deltage i projektet.

Er man interesseret i at deltage som frivillig, eller vil man høre mere om projektet, er man velkommen til at kontakte Ellen Qvistgaard (ellen.qvistgaard@egekom.dk) eller Lena Høyer (lena.hoyer@egekom.dk).

Ansøgningsfristen til dette forårs forløb er 15. januar 2019 og workshoppen finder sted 31. januar 2019. Vi vil indhente straffe- og børneattest på alle frivillige.

Publiceret 08 January 2019 07:05

SENESTE TV