Der varsles endnu engang om forhøjet vandstand i Roskilde Fjord. Arkivfoto

Der varsles endnu engang om forhøjet vandstand i Roskilde Fjord. Arkivfoto

Nyt varsel om forhøjet vandstand i Roskilde Fjord: Jyllinge og Egedal følger situationen tæt

DMI's varsel ved Jyllinge Nordmark og Tangbjerg lyder på 120 centimeter over dagligt vande. Det får igen beredskab og borgere til at trække i arbejdstøjet

Af
Kenneth Tanzer

I Jyllinge Nordmark har man dårligt nok fået pakket de mange sandsække og watertubes væk efter nytårsstormen "Alfrida", før de kan findes frem igen.

Således er der fra i morgen tidlig klokken 6.00 varslet forhøjet vandstand i Roskilde Fjord, og det får endnu engang beredskab og borgere til at tage kampen op for at sikre husene mod oversvømmelser.

"DMI varsler lige nu om 120 centimeter over dagligt vande. Det er lidt kritisk, og det er et varsel, som vi tager meget seriøst. Derfor er vi og beredskabet ved at finde sandsække og watertubes frem igen. Om de skal i brug, ved vi først i aften, men lige nu forholder vi os på 120 centimeter. Det er vi klar på, men regnvejret kan sagtens få vandstanden til at stige mere end 120 centimeter," siger Mogens Hallager, talsmand fra Jyllinge Nordmark.

Ekstra fokus

Han lægger ikke skjul på, at nytårsstormen "Alfrida" skabte problemer med den midlertidige sikring.

"Der opstod et hul i sikringen ved Fasanvænget, så det har vi naturligvis ekstra fokus på igen. Det samme gælder sikringen ved Vernervsvej," siger Mogens Hallager.

Også i Egedal Kommune, hvor huse i Tangbjerg kan stå for skud, har man fokus på på meldingen om forhøjet vandstand.

"Vi følger situationen tæt i samarbejde med Frederiksborg Brand og Redning," skriver Egedal Kommune på sin hjemmeside.

Publiceret 08 January 2019 15:10

SENESTE TV