Læsekampagnen blev indledt med en flashmob i skolegården på begge matrikler. Foto: Distriktsskole Ganløse

Læsekampagnen blev indledt med en flashmob i skolegården på begge matrikler. Foto: Distriktsskole Ganløse

Skoledistrikt Ganløse med ny læsekampagne: "Det er et vigtigt fokus"

Ganløse Skole og Slagslunde Skole summer af læsning efter indførelsen af en ny kampagne, hvor læsning er en del af alle fag

Af
Kenneth Tanzer

Læsningen har en særdeles høj prioritet på Distriktsskole Ganløse, der som bekendt tæller Ganløse Skole og Slagslunde Skole.

Faktisk er de pædagogiske øjne rettet så meget mod læsningen, at skolen nu har søsat en ny læsekampagne, der kører frem til februar.

"Som leder og læsevejleder har jeg et særligt ønske om at have fokus på læsning. Derfor startede vi for halvandet år siden med at indkalde til et møde, hvor vi lavede en brainstorm omkring læsning for at få alle ideer frem. Ønsket og målet var at lave en tilbagevendende begivenhed omkring læsning, som giver et fagligt udbytte og samtidig er spændende samt lærerigt for lærerne og eleverne," siger Suzette Vinstrup, afdelingsleder på Slagslunde Skole.

Flashmob og morgensang

Kort efter blev der nedsat et ”Læsekampagne-udvalg", som består af medarbejdere fra skolens pædagogiske læringscenter samt en læsevejleder og en dansklærer.

"I forbindelse med kampagnen på Slagslunde og Ganløse Skole har vi fokus på læsning i alle skolens fag. Alle lærere har fået detaljeret information om forløbets gang samt været på et fælles kursus, hvor alle lærere blev introduceret til strategierne. Kurset blev afholdt af Distriktsskolens tidligere læsevejleder Pernille Sørensen der har skrevet bogen ” Læseforståelsens fantastiske fire” som kampagnen tager udgangspunkt i," siger Suzette Vinstrup.

I kampagneforløbet står lærerne for at introducere “Læseforståelsens fantastiske fire”, som en generel læseforståelsesstrategi således at eleverne lærer at omsætte strategierne i praksis, i forhold til fag og faglige indholdsområde i de pågældende uger.

"Kampagnen er blevet indledt med en flashmob i skolegården på begge matrikler. Skolerne summer af læsning, og der er hængt relevant materiale op i/ved klasserne samt uddelt et strategi-bogmærke til alle eleverne, som skal bruges i alle de involverede fag. Eleverne er glade for at være i gang," siger Suzette Vinstrup.

Derudover har læsekampagneudvalget fundet sangen "det levende ord". Tanken er, at sangen skal synges flere gange til morgensang i løbet af læsekampagneperioden.

"Vi håber, at kampagnen skal være en fast del af Distriktsskolens årshjul, da læsning berører alle fag og alle eleverne. Vi håber, at vores viden og erfaring kan inspirere andre skoler i kommunen til at lave et lignende projekt," siger afdelingslederen.

Publiceret 09 January 2019 11:26

SENESTE TV