Rikke Mortensen.

Rikke Mortensen.

Læserbrev: Der er brug for en ny retning i dansk politik

Af
Rikke Mortensen

folketingskandidat for Radikale Venstre i Egedal/Furesø

Vi er ikke bare gået ind i et nyt år, vi er også gået ind i et valgår. Om seks måneder har Egedals borgere været ved stemmeurnerne og vist, hvilken retning, de ønsker, at Danmark skal gå i.

Hvis det står til mig og resten af Radikale Venstre, skal Danmark have en ny retning. 2018 bød på flere fattige børn. Og på en ø for udviste udlændinge, burkaforbud og en lov om at give hånd på den helt rigtige, danske måde. Politik baseret på symboler, frygt og mistillid.

Mit håb er, at 2019 bliver året, hvor vi kræver, at politik skal bygge på tryghed og tillid til hinanden.

Hvor vi trækker i den grønne førertrøje og bliver den generation, der vinder klimakampen, i stedet for at vente på, at klimaforandringerne løser sig selv. Hvor vi samarbejder med andre lande om de store udfordringer, verden står over for, i stedet for at bygge en mur om os selv. Hvor vi besvarer problemerne med rigtige løsninger i stedet for symbolske.

Tænk, hvis vi havde mod til at; investere i børn og uddannelse, mod til at fremrykke den grønne omstilling og samarbejde med vores venner i Europa, så vi kan få styr på de store udfordringer som klima, flygtninge og svindlende storbanker’.

Det håber jeg, vi finder mod til. Så vi kan få en ny retning for Danmark. En retning, der i stedet for symbolpolitik byder på investeringer i uddannelse, sundhed og klima. En retning mod et grønnere, friere og stærkere og Danmark. For jeg tror på, at hvis vi tør, så kan vi bringe Danmark fremad.

Rikke Mortensen, Folketingskandidat for Radikale Venstre i Egedal/Furesø

Publiceret 10 January 2019 08:07

SENESTE TV