Det er dette solrefleks-syn, som får beboerne på Gartnervænget i Stenløse til at klage til Statsforvaltningen. Privatfoto

Det er dette solrefleks-syn, som får beboerne på Gartnervænget i Stenløse til at klage til Statsforvaltningen. Privatfoto

Ny klage fra naboerne over boligbyggeriet på den gamle biografgrund i Stenløse

Generende solrefleks fra store glaspartier får nu beboerne på Gartnervænget i Stenløse til at klage til Statsforvaltningen

Af
Kenneth Tanzer

Det igangværende og store boligbyggeri på Stenløses gamle biografgrund lige ud til Frederikssundsvejen er stadig en torn i øjet på beboerne på Gartnervænget.

I sommer valgte 13 beboere at gå sammen om en klage til Planklagenævnet, da man ikke mente, at byggeriet af de tolv lejligheder overholdt rammerne for lokalplanen - ifølge beboerne blev der nemlig bygget udenfor lokalplanens byggefelt.

Nu er beboerne så på vej med en ny klage, og denne gang er modtageren Statsforvaltningen. Klagen handler om solrefleks-gener fra byggeriets store partier - en refleks, der rammer lige ned i stuer og haver hos beboerne på Gartnervænget.

"Jo mere byggeriet er skredet frem - jo oftere bliver vi ramt af solrefleks-gener. Det er meget irriterende, så vi er blevet enige om at lave en supplerende klage. I den klage vil vi gå efter lukkede rækværk på altanerne. Det ville dække for den nederste del af vinduerne, der går fra gulv til loft," siger Henning Frederiksen, beboer på Gartnervænget og nabo til til biograf-grunden.

Skuffende ventetid

Mens beboerne altså er på vej med en ny klage, så venter de stadig på svar fra Planklagenævnet i forhold til sommerens "store" klage.

"Det er skuffende, at vi ikke har hørt noget fra Planklagenævnet. Vores klage ligger et halvt år tilbage, så vi burde have fået svar, men den slags tager ofte lang tid. Det må vi leve med, men i mellemtiden skrider byggeriet fremad. Det skal stå færdig til maj, og hvis vi ender med at få medhold, så står Egedal Kommune og bygherre Nørgaard Skødt Ejendomme ApS med en ny situation," siger Henning Frederiksen, der stadig er af den opfattelse, at beboerne har noget at komme efter i klagen til Planklagenævnet.

"Den fremskudte boligblok er bygget udenfor det byggefelt, som er udlagt i lokalplanen. Det er ulovligt, men højden på boligblokken er også for høj i forhold til skellet. Alt i alt må det være klart for enhver, at kommunens vision om en randbebyggelse ud mod Frederikssundsvejen er slået fejl. Det er i stedet endt som et vinkelbyggeri, der ikke er tilpasset området," siger Henning Frederiksen.

I forbindelse med byggeriets rejsegilde i september ville Anders Nørgaard Kjeldsen fra Nørgaard Skødt Ejendomme ApS ikke forholde sig til beboernes klage.

”Jeg har ikke noget at sige til klagen, men jeg vil gerne slå fast, at dette boligbyggeri er langt bedre end at være nabo til en nedbrændt biograf. Det er også mit håb, at naboerne herude bliver glade for det på sigt,” sagde Anders Nørgaard Kjeldsen.

Publiceret 10 January 2019 08:12

SENESTE TV