Rejs med tilbage til år 800 og oplev lokalegnen i vikingetiden. Foto: 'Vikingebro'.

Rejs med tilbage til år 800 og oplev lokalegnen i vikingetiden. Foto: 'Vikingebro'.

Stor vikinge-eftermiddag i Smørum Kulturhus

Museumsinspektør Mads Thernøe fortæller om nogle af de vikinger, der boede på egnen for 1200 år siden

Rejs med tilbage til år 800 og oplev lokalegnen i vikingetiden.

Det sker i Smørum Kulturhus søndag den 20. januar fra kl. 13.00 til 14.00, hvor blandt andet den prisnominerede kortfilm ’År 805’ om egnens vikinger bliver vist på stort lærred, og hvor museumsinspektør Mads Thernøe fortæller om nogle af de vikinger, der boede på egnen for 1200 år siden.

Arkæologerne fra Kroppedal Museum har fundet deres grave, og ud fra undersøgelserne af skelletterne og de personlige ejendele, de havde med sig i graven, er det bl.a. sandsynligt, at nogle af vikingerne stammede fra Gotland. Til marts bliver de ”vakt til live” i en helt ny udstilling på Kroppedal Museum.

Der bliver samme eftermiddag også fortalt om- og vist film fra det igangværende projekt Vikingebro: Gennem de sidste to år har tusinder af skolebørn og frivillige borgere på ægte vikingemaner slidt, slæbt, hugget og hamret for sammen at blive klogere på vikingernes håndværk og anlægsarbejde. Og snart kan de, og alle vi andre, bevæge os tørskoet henover over ådalen mellem Kroppedal Museum og Vikingelandsbyen i Albertslund på en imponerende 100 meter lang pælebro og 600 meter lange vikingevej.

Slidsomt arbejde

Klaus Mynzberg fra Vikingelandsbyen fortæller om det slidsomme arbejde og demonstrerer, hvordan vikingerne anvendte deres værktøj.

Arrangementet varer en time og er arrangeret af Vikingebro i samarbejde med Danmarkshistorien i Vestskoven. Der er gratis entré. For yderligere information kan man kontakte Thomas Bailey, kommunikationsansvarlig på Kroppedal Museum på thomas.bailey@kroppedal.dk

Publiceret 10 January 2019 06:03

SENESTE TV