Det ser ud til, at indskolingen og SFO på Toftehøjskolen og Søagerskolen flyttes til skolestart 2019. Mostphoto

Det ser ud til, at indskolingen og SFO på Toftehøjskolen og Søagerskolen flyttes til skolestart 2019. Mostphoto

Nu skal Skoleudvalget kigge på skole-fremtid: Alt tyder på hurtige flytninger i Ølstykke og Smørum

Kommunens administration indstiller, at indskolingen også på Toftehøjskolen flyttes til skolestart i august

Af
Kenneth Tanzer

Skoleudvalget i Egedal Kommune skal tirsdag aften tage stilling til den fremtidige kurs for Distrikt Ølstykke og Smørum, hvor man har besluttet at lukke Toftehøjskolen og Søagerskolen.

Og meget tyder på, at medlemmerne af Skoleudvalget følger den indstilling og implementeringsplan, som kommunens administration har fremlagt - nemlig at indskolingen og SFO på henholdsvis Toftehøjskolen og Søagerskolen flyttes til skolestart i august 2019.

Derudover ligger det i kortene, at den resterende del af Toftehøjskolen flyttes samlet til skolestart i august 2020, mens den resterende del af Søagerskolen flyttes samlet til skolestart i august 2021.

Formand er enig

"Der ligger en indstilling, som vi skal tage stilling til. Derfor bliver det et møde, hvor vi skal træffe afgørende beslutninger, men det bliver også et møde, hvor vi sammen med skolebestyrelserne fra Ølstykke og Smørum skal snakke proces, fremtid og ønsker. Allerede den 5. februar mødes vi igen med alle fire skolebestyrelser, ligesom der kommer en række af møder igennem hele foråret," siger Betina Hilligsøe (V), formand for Skoleudvalget.

Administrationens indstilling om hurtige flytninger falder dog helt i tråd med flertallets ønske i skolebestyrelsen hos Distrikt Ølstykke. Som Lokalavisen Egedal kunne fortælle i sidste uge, så ser man nemlig helst en hurtig overflytning, hvilket Betina Hilligsøe godt kan forstå.

"Min personlige holdning er også, at man som ansat og familie har bedst af en hurtig flytning, så man kender fremtiden og kan forberede sig på den. Hvis man i Ølstykkes tilfælde blev hængende på Toftehøjskolen, så vil skolen lide en langsom død, og det kan vi ikke forsvare. Derfor er jeg med på hurtige flytninger, så man har klarhed over fremtiden og kan kommunikere fremadrettet," siger Betina Hilligsøe.

850.000 kr. til flytning

Hun og de øvrige udvalgsmedlemmer skal på samme møde også tage stilling til den økonomiske side af de kommende skoleflytninger til henholdsvis Hampelandskolen og Boesagerskolen.

Således indstiller administrationen, at der gives grønt lys til en anlægsbevilling på én mio. kr. fordelt på 850.000 kr. til selve flytning og renovering samt 150.000 kr. til den videre proces.

"Vi har i de kommende år besluttet at bruge rigtig mange millioner på vores skolebygninger, og dette er første skridt i vores store kommunale bygningsprojekt", siger Betina Hilligsøe.

Publiceret 11 January 2019 14:00

SENESTE TV