"Vi har ikke plads til flere spillere på vores kunstgræsbane, så indtil vi når græssæsonen, så må vi afvise nye medlemmer," siger Ledøje-Smørum Fodbold.

Fodboldklub tager drastisk skridt efter kuldsejlet kunstgræs-projekt: Vi lukker for flere tilmeldinger

Pladsmangel på den ene kunstgræsbane får nu den lokale fodboldklub i Ledøje-Smørum til at afvise nye medlemmer i vinterhalvåret

Af
Kenneth Tanzer

Som Lokalavisen Egedal kunne fortælle i starten af november, så kunne Ledøje-Smørum Fodbold og Egedal Kommune ikke blive enige om betingelserne for en ny kunstgræsbane ved idrætsanlægget i Ledøje-Smørum.

Og nu ser det skrinlagte kunstgræs-projekt ud til at få store konsekvenser for de fodbold-interesserede, der går med planer om at melde sig ind i den lokale klub.

Bestyrelsen i Ledøje-Smørum Fodbold har nemlig besluttet at lukke for nye tilmeldinger i vinterhalvåret.

"Vi har ganske enkelt ikke plads til flere spillere på vores kunstgræsbane, så indtil vi når græssæsonen i april måned, så må vi afvise nye medlemmer. Melder to sig ud af klubben, så har vi naturligvis plads til to nye spillere, men vi kan ikke forsvare at øge vores medlemstal i vinterhalvåret. Vi kommer nok til at skuffe cirka 30-40 børn, men det er den barske virkelighed," siger Thomas Bejer-Andersen, bestyrelsesmedlem i klubben.

Han lægger ikke skjul på, at beslutningen bliver mødt med stor ærgrelse i bestyrelsen og i klubben generelt.

"Det er så forbandet trist. Vi er netop nu over 700 medlemmer, men vi har en vision om at blive 1000 medlemmer, men den vision må vi sætte på stand-by, for vi mangler simpelthen pladsen. Vi har trænerne, vi har de frivillige, og vi har en voksende pigeafdeling, men vi har ikke spillefladen fra oktober til april. Med nye boliger i Smørum og en ny daginstitution på vej, så vil vi i de kommende år opleve en stigende interesse for vores klub. Den interesse vil vi meget gerne veksle til et sundt og socialt tilbud for børn og unge, men vi har ikke muligheden," siger Thomas Bejer-Andersen.

Kommunens skyld

Han mener, at Egedal Kommune ene og alene er ansvarlig for det kuldsejlede kunstgræs-projekt i byen.

"De er 110 procent skyldig, for de løb fra en aftale, hvor vi skulle levere de fire mio. kr. til en ny kunstgræsbane, men de skulle finde de sidste 25 procent. Den aftale valgte de at trække sig fra og oveni købet fratage os bevillingen på 850.000 kr., der i første omgang var afsat til belysning af den nuværende kunstgræsbane," siger Thomas Bejer-Andersen.

Publiceret 14 January 2019 05:55

SENESTE TV