Udsmykning af vestgavlen med en cirka 8 meter lang vægfrise er en del af det nye butikstorv.

Udsmykning af vestgavlen med en cirka 8 meter lang vægfrise er en del af det nye butikstorv.

Ågerup indvier nyt butikstorv

Festlig indvielse lørdag med sang, musik, taler og balloner

Ågerup Der er fest og gang i gaden i Ågerup på lørdag den 19. januar. Her indvier borgmester Joy Mogensen det nye butikstorv og afslører samtidig områdets nye tre meter høje vartegn.

Indvielsen markeres med sang og musik, balloner og lidt godt til ganen.

Roskilde Kommune er gået sammen med Ågerup og Omegns Landsbyråd og de lokale handlende om at fejre det nye butikstorv i Ågerup og afslutningen på det lokale ZebraByProjekt.

Borgmesteren holder tale og afslører det nye kombinerede vartegn. Ballonkongen laver alle slags ballondyr til børnene, der kan få en hund, papegøje, giraf, sørøversværd eller noget helt andet med hjem. Og endelig vil Lars Grand synger og spille på sin harmonika før og efter indvielsen.

Arrangørerne byder på morgenbrød og pizza, kaffe, te og juice, alt sammen leveret af de lokale handlende på Butikstorvet. Alle er velkomne.

Om det nye torv

Ideen om at forskønne butikstorvet og få designet et lokalt vartegn, der samtidig kunne bruges som opslagstavle, kom frem på en stor workshop ved starten af ZebraBy-projektet for ÅgerupStore Valby og Gundsølille.

Roskilde Kommunes forvaltning har derfor foreslået en plan, som er blevet godkendt og finpudset af Ågerup og Omegns Landsbyråd sammen med ejere og lejere af butikstorvet. Planen har disse elementer:

1. Nyt grønt område med bænke foran bodega og pizzeria. 2. Åbning af adgang direkte fra fodgængerfeltet på Gundsølillevej. 3. Udsmykning af vestgavlen med en ca. otte meter lang vægfrise. 4. Nyt kunstværk/vartegn/opslagstavle - et kæmpe Å.

Vartegnet er udforment på baggrund af en åben konkurrence udskrevet af Landsbyrådet sommeren 2018.

due

Publiceret 15 January 2019 05:00