Der går 620 elever på Stenløse Privatskole lige nu. Der kunne gå over dobbelt så mange, at måle ud fra interessen. Arkivfoto.

Der går 620 elever på Stenløse Privatskole lige nu. Der kunne gå over dobbelt så mange, at måle ud fra interessen. Arkivfoto.

1.000 er på venteliste: Fede tider for privatskole

Vi kunne drive en dobbelt så stor skole, lyder det fra skolelederen på Stenløse Privatskole

Af
Finn Due Larsen

Stenløse Interessen for at sende sine børn i privatskole er tydelig for den - i hvert fald indtil videre - eneste af slagsen i Egedal Kommune.

På Stenløse Privatskole boomer ventelisten, så meget at der er flere på listen end der går på skolen:

" Lige nu står der omkring 1.000 på listen. Vi kunne drive en dobbelt så stor skole", siger Karina Alsing, skoleleder på Stenløse Privatskole.

Hun henviser til, at der lige nu er registreret 620 elever på skolen, fordelt på børn fra 0. klasse op til 10. klasse.

Men det er ikke en interesse, som er kommet pludseligt, forklarer Karina Alsing:

"Det har ligget på et pænt højt niveau i flere år nu."

Ikke koble til lukninger

Hun peger på, at interessen især tog fart omkring 2013. Da lærer-lockouten blev sat ind i kølvandet på folkeskolereformen, fik det flere til at søge til privatskolerne - ikke kun i Egedal, men på landsplan.

Men Karina Alsing peger dog samtidig på, at den store interesse også kan skyldes, at Stenløse Privatskole købte en ny stor bygning, hvor man kunne optage nye elever, og at disse nye elever og forældre fortalte vidt og bredt om deres tilfredshed med skolen.

Samtidig understreger han, at hun er lige så positivover for folkeskolernes berettigelse som privatskolers berettigelse.

Den stigende søgning til privatskolen kan måske få nogen til at spekulere i en kobling mellem den store interesse for Stenløse Privatskole og de meget omtalte skolelukninger i Ølstykke og Smørum, hvor Toftehøjskolen og Søagerskolen på sigt skal udfases.

Men det kan man ikke fastslå ud fra tallene, siger Karina Alsing:

"Vi kan ikke se en direkte sammenhæng. Det er ikke sådan, at vi ud fra tallene kan sige, at der har været en speciel stigning i 2018. Det er slet ikke sådan vi opgør tallene."

Men privatskolen kan dog godt generelt spore, at uro på folkeskole-området smitter af:

"Så får vi generelt lidt flere henvendelser. Men det er ikke sådan, at vi kan sige, at vi så optager flere elever."

På skolen har man det også fint med udsigten til, hvis der i Ølstykke oprettes en privatskole. Som tidligere omtalt i Lokalavisen har en gruppe forældre sat et arbejde i gang for at undersøge mulighederne for en ny skole:

"Det hilser vi velkomment. Det er jo en del af vores DNA, at vi opererer på det frie marked", siger Karina Alsing.

Publiceret 15 January 2019 07:00