Vælgerne i Ledøje skal den 26. maj til Smørum Idrætscenter, mens Slagslunde Forsamlingshus skiftes ud med Slagslunde Skole. Arkivfoto.

Vælgerne i Ledøje skal den 26. maj til Smørum Idrætscenter, mens Slagslunde Forsamlingshus skiftes ud med Slagslunde Skole. Arkivfoto.

Forvirring om EU-valg: Må finde nye valgsteder

Forsamlingshuse i Ledøje og Slagslunde er lejet ud til private arrangementer. Det affødte en længere debat i byrådet

Af
Finn Due Larsen

Ledøje/Slagslunde Den 26. maj er der valg til Europa-Parlamentet, og her må vælgere i Ledøje og Slagslunde indstille sig på at skulle til andre valgsteder end de plejer.

Forsamlingshusene i de to byer er begge lejet ud til private arrangementer, og derfor fik byrådet på sit seneste møde lagt en lidt speciel sag på bordet. Nemlig et forslag om, at Ledøje-vælgerne skal til Smørum Idrætscenter, mens Slagslunde-vælgerne henvises til Ganløsehallen.

Men sådan kom det ikke helt til at gå. For Niels Lindhardt Johansen (Kons.) stillede et ændringsforslag om, at Slagslunde Skole tages i brug, i stedet for Ganløsehallen.

Han rystede på hovedet over sagen:

"Vi er forundret, ikke over at man skal finde et lokale, for det er vi jo nødt til. Men at vi overhovedet har et problem her. Det er noget skævt hvis vi skal flytte 1.200 vælgere – det er jo en hån mod de områder", sagde han.

Det forslag fik opbakning, blandt andre fra Ib Sørensen (Soc.), formand for Planudvalget, som havde indgivet det oprindelige forslag.

Men hvad så med Ledøje?, spurgte Jens Skov (SF), og stillede et forslag om at henvise Ledøje-vælgerne til Porsebakken.

Men det blev afvist fra flere sider, blandt andre Charlotte Haagendrup (Kons.):

"Vi er ikke med på, at et sted med ældre mennesker skal have 850 mennesker forbi, med det kaos det skaber."

Anne-Mie Højsted Johansen (Soc.) spurgte ind til muligheden for transport til valgstedet fra Ledøje til Smørum:

"Hvad med ældre og gangbesværede?"

Løsgængeren Ulrik John Nielsen fulgte op og slog et slag for en busordning:

"Det må være muligt at finde et sted hvor folk kan stemme. Det er800 mennesker, vi kan ikke bare negligere det."

Men det blev tilbagevist med, at der også andre steder i kommunen er en vis afstand mellem hjem og valgsted. Så Ledøje-vælgerne må selv finde til Smørum.

Publiceret 01 February 2019 05:00