Louise Rindom kan fejre 10 års jubilæum som indehaver af Salon Cala.

Louise Rindom kan fejre 10 års jubilæum som indehaver af Salon Cala.

Et uventet frisør-jubilæum med kam og saks

Salon Cala i Jyllinge Centret har rundet et skarpt hjørne. "Vi er lidt skøre og har en fest, når vi går på arbejde," siger jubilaren, Louise Rindom

Af
Jesper Berg

jyllinge "De fleste, som kender mig fra før Frisør Cala, havde nok ikke set det komme, at jeg skulle fejre 10 års-jubilæum med min egen forretning. Og det havde jeg altså heller ikke selv," fortæller Louise Rindom, som med sin frisørsalon i Jyllinge Centret 1. februar havde været selvstændig i et årti.

"Det var ikke engang min drøm at blive frisør. Midt i en teenage-vildrede begyndte jeg som 17-årig dog på et håndværk, som jeg hurtigt begyndte at elske," siger jubilaren, der stod i lære hos Stender i Farum, hvor hun, efter læretiden sluttede i 1999, fortsatte med at arbejde, til hun ikke længere havde lyst til dagligt at tage turen fra Jyllinge til Farum.

To unger og intet arbejde

"I 2006 blev jeg så ansat i Centersalonen af Kirsten Sørensen, men mens jeg i 2008 var på barsel, gik salonen konkurs, så der stod jeg med to rødhårede unger og intet arbejde," husker Louise Rindom, som dog kort tid efter blev kontaktet af den advokat, som håndterede konkursboet, og blev spurgt om ikke, det var noget for hende at overtage butikken.

"Jeg fik den nærmest smidt i nakken, så jeg endte med at sige ja og overtog altså salonen 1. februar 2009," fortæller hun.

Og hvad gør man, når man står overfor at åbne en ny butik og ikke ved, hvad man skal kalde den? Man kontakter naturligvis Lokalavisen Egedal og udskriver en konkurrence, hvor læserne bliver opfordret til at komme med gode navneforslag. Og af de mange bud på et nyt navn faldt valget altså på Frisør Cala - en sammentrækning af navnene på frisørmesterens to døtre, Caisa og Smilla.

"Jeg åbnede 1. februar, hvor min eks-mand også fyldte 30 år, og allerede før, jeg åbnede, var min bestillingsbog fyldt op en måned frem," husker Louise Rindom. Og sådan har situationen faktisk været siden, da hun selv i dag ikke tager nye kunder ind, da de faste kunder konstant optager frisørstolen i Jyllinge Centret, hvor Louise Rindom altså som selvstændig har klippet og sat hår i 10 år.

Gode til håndværket

"Vi er lidt skøre og har en fest, når vi går på arbejde, så det en nok det, som gør, at folk kan lide at komme her. Dertil kommer forhåbentlig, at vi også er gode til vores håndværk," vurderer indehaveren af Frisør Cala, som yderligere har to fuldtidsfrisører, Britta og Karoline, der lejer sig ind på hver sin stol.

Publiceret 05 February 2019 10:36