Til et rigtigt samfund hører en bagerbutik med bagerjomfruer af begge køn.

Til et rigtigt samfund hører en bagerbutik med bagerjomfruer af begge køn.

Velkommen til Magleby - en by i Ølstykke

Maglehøjskolen blev forvandlet til et samfund i samfundet

Af
Jesper Berg

ølstykke I 2005 blev Maglehøjskolen senest omformet til børnesamfundet Magleby, hvor skolens elever stod for etableringen og driften af de forskellige butikker og institutioner, der skal til for at man kan kalde sig et rigtigt samfund. Og i uge 6 i år vendte Magleby tilbage til bygningerne på Skelbækvej efter altså 12 års pause.

Anno 2017

"Vi havde talt nogle år om at genetablere succesen med Magleby, og nu skulle det være," fortæller en af de hovedansvarlige lærere, Ditte Hemdorff, som var med, da Magleby senest var en realitet.

"Magleby er et socialt arrangement med henblik på at bygge bro mellem de forskellige klassetrin, men med en skjult faglighed indbygget via blandt andet butikker, bank, borgerservice og restauranter," siger Ditte Hemdorff, som kan konstatere, at samfundet har udviklet sig på de 12 år siden sidst.

"Elevernes forslag til, hvad Magleby i dag skal bestå af, afspejler deres virkelighed anno 2017, så modsat for 12 år siden har vi nu genbrugsbutik, fitnesscenter og street food, hvor der i 2005 var cykelværksted og pizzeria," forklarer Ditte Hemdorff.

Publiceret 08 February 2019 08:00

SENESTE TV