Så skal vi i byen og have gang i den. Er du under 18 år, kan du fremover oftere blive mødt med et

Så skal vi i byen og have gang i den. Er du under 18 år, kan du fremover oftere blive mødt med et "ingen adgang efter klokken 24". Foto: Mostphotos.

Strammere regler i nattelivet: Nu kan der siges nej til unge under 18 år

På opfordring fra Bevillingsnævnet har byrådet ophævet en beslutning fra 2012 om fri nat-tilladelse til unge under 18 år. Baggrunden er uroligheder

Af
Finn Due Larsen

Egedal Er du under 18 år og kan lide en festlig tur i byen, kan du i fremtiden oftere komme ud for at blive mødt med et høfligt, men bestemt "ingen adgang" til værtshuset, diskoteket eller lignende.

Fremover bliver det nemlig nemmere for Bevillingsnævnet at pålægge værtshuse og diskoteker, at unge under myndighedsalderen ikke må lukkes ind efter klokken 24.

På sit seneste møde besluttede byrådet at indføre en ny praksis. På opfordring fra Bevillingsnævnet blev en beslutning truffet i 2012 ophævet. Dengang pålagde byrådet en mere fri praksis overfor Bevillingsnævnet, sådan at kommunens unge skulle have fri mulighed for at tage på diskoteker og lignende i lokalområdet.

Men siden har erfaringerne vist, at den lempeligere praksis i perioder har skabt "flere utryghedsskabende situationer omkring Egedal Centeret", som det fremgår af Bevillingsnævnets bemærkninger til sagen.

Derfor har Bevillingsnævnet gerne villet have mulighed for at kunne foretage konkrete individuelle vurderinger, når der søges bevilling fra restaurationer, som også omfatter nat-tilladelse.

Det besluttede byrådet i enighed at gå videre med.

Peter Hemmingsen (DF), der udover at sidde i byrådet også er formand for Bevillingsnævnet, fremhævede på mødet, at der også har vist sig et juridisk problem omkring beslutningen fra 2012:

"Byrådet kan ikke pålægge Bevillingsnævnet en sådan praksis. Det er en sag for sig, men det er naturligvis ikke det vigtigste her."

Det vigtigste med Bevillingsnævnets briller på er derimod eksemplerne på stigende uro i nattelivet, siger Peter Hemmingsen til Lokalavisen:

"Der har været en del ballade ved diskotek og pub", siger han og henviser blandt andet til skudepisoden nytårsnat ved det nu forhenværende Diskotek X.

Publiceret 12 February 2019 08:00

SENESTE TV