Folkeskolens Forældreintra er til debat.

Folkeskolens Forældreintra er til debat.

Læserbrev: Stressramte forældre – At sidde i en glaskuppel

Af
Af Ricky Kofoed-Madsen

Egernvej 5

Ølstykke

Regeringens Stresspanel er fremkommet med en konklusion om, at folkeskolens Forældreintra og det kommende landsdækkende Aula system bør lukkes. Stresspanelet mener at en platform for kommunikation mellem skole og hjem kan give stress.

Helt seriøst. Har de fuldstændigt mistet deres højre gummistøvle?

En elektronisk platform i sig selv kan ikke give stress. Det er måden speltforældre vælger at misbruge den på, der kan give stress.

Jeg har brugt Forældreintra i snart 12 år. Og kan godt huske de utallige beskeder om, at lille Lasse har mistet højre gummistøvle. Tro mig, det er ikke de andre børn, der har taget den med hjem. Den ligger nok i den store glemmekasse sammen med et utal af andet glemmetøj. Så i stedet for at sendt en besked ud til alle, burde Lasse og hans forældre nok bruge lidt tid på at kigge efter i kassen.

At genindføre den lille fedtede kontaktbog vil da nok være en af de største tilbageskridt i Folkeskolens historie. Vi vil hermed igen afkoble den ene part i et skilsmissepar. Vi vil igen skulle lede efter små sedler i skoletasken. Og der skal igen bruges en masse tid på tilmeldinger til skole/hjem samtaler og andre obligatoriske arrangementer.

Skolebestyrelserne for de enkelte skoler har et mandat til at udarbejde politikker og retningslinjer for kommunikation. Dermed er det også skolebestyrelsens opgave at sætte retningslinjer for Forældreintra.

Så kære forældre, prøv med lidt selvdisciplin. Undgå at bruge ”Svar til alle”. Led efter gummistøvlerne selv. Betal pengene til klassekassen til tiden.

Og kære skolebestyrelser: Kom ind i kampen og få lavet nogle fornuftige retningslinjer.

Hvor mange af disse forældreintra-stressramte forældre er afhængige af Facebook og Instragram? Forældreintra er ikke Facebook.

Hvor mange af de 11 medlemmer af stresspanelet bruger selv Forældreintra. Eller sidder de inde i deres lille glaskuppel uden kontakt til virkeligheden.

Publiceret 13 February 2019 07:04

SENESTE TV