Selvom støtten i form af det såkaldte ”grundbeløb” til lokale kraftvarmeværker forsvinder, så stiger fjernvarmeprisen ikke i Egedal Kommune.

Selvom støtten i form af det såkaldte ”grundbeløb” til lokale kraftvarmeværker forsvinder, så stiger fjernvarmeprisen ikke i Egedal Kommune.

Det årlige tilskud ryger: Men fjernvarme-prisen stiger ikke i Egedal

Trods meldinger om fjernvarme-prisstigninger i andre kommuner, så holder Egedal Fjernvarme A/S prisen på samme niveau

I den seneste uges tid har flere medier berettet om stigende fjernvarme-priser grundet afskaffelsen af det såkaldte ”grundbeløb” til lokale kraftvarmeværker.

Men i Egedal Kommune behøver borgerne ikke "frygte" for prisstigninger. Det meddeler Egedal Fjernvarme A/S, der producerer strøm på tre lokale kraftvarmeværker, nemlig på Toftehøjskolen, Stengårdsskolen og Lærkeskolen (kun el, red).

"Vi har ikke gennemført prisstigninger per 1. januar 2019 – tværtimod holder vi på tredje år prisen for 1 MWh på samme niveau – og prisen per m2 får yderligere et nyk nedad," lyder det fra Egedal Fjernvarme A/S i en pressemeddelelse.

"Hvis man holder det for 2019 gældende prisniveau op imod de ordinære løn- og prisreguleringer i de seneste tre år samt inflationen, vil det faktisk svare til en relativ prisnedsættelse på hele 9 procent, og det er ikke så værst. Konkret har vi per 1. januar 2019 sænket prisen per m2 med 1,25 kr. – et lille skridt i den rigtige retning," siger Jørn Arne Nielsen, administrerende direktør i Egedal Fjernvarme A/S.

Indrettet forretningen efter

Han lægger ikke skjul på, at Egedal Fjernvarme A/S også har mistet sit årlige tilskud.

"Men det har vi vidst gennem de sidste ti år, så det har vi indrettet forretningen efter på den måde, at vi ikke nu og pludseligt skal hæve prisen til astronomiske højder. Mange selskaber har sat deres lid til, at politikerne fandt en anden pose penge til at finansiere grundbeløbet med efter 2018. Det havde vi da også gerne set, men det blev ikke tilfældet, så pengestrømmen ophørte med udgangen af 2018," siger Jørn Arne Nielsen.

Publiceret 15 February 2019 10:58

SENESTE TV