Hjemmeplejens aftenvagter skal ikke længere udgå fra Sundhedscentret, men fra de lokale grupper i Stenløse, Ølstykke og Smørum. Arkivfoto.

Hjemmeplejens aftenvagter skal ikke længere udgå fra Sundhedscentret, men fra de lokale grupper i Stenløse, Ølstykke og Smørum. Arkivfoto.

Flere ændringer af hjemmeplejen i Egedal på vej

Tre hjemmepleje-grupper skal udvides til fire, og samtidig skal hele området organiseres på en ny måde

Af
Finn Due Larsen

Der er lagt op til en større ændring af hjemmeplejen i Egedal. Både i Smørum og Stenløse oprustes der på lokaliteterne, og hele området, der også omfatter hjemmeplejen i Ølstykke, skal organiseres på en ny måde.

Som tidligere omtalt har kommunen besluttet at flytte hjemmeplejen i Smørum fra Kratkær til en ny tilbygning til Kulturhuset. Oveni det lægges der nu op til en udvidelse i Stenløse.

På sit møde i går besluttede Økonomiudvalget at indstille til byrådet, at der ydes en anlægsbevilling på 2,25 millioner kroner til udvidelse af lokalerne i Damgårdsparken.

"Det er et naturligt led i en demografisk udvikling, hvor vi er nødt til at "ryste posen" på en ny måde", siger Vicky Holst Rasmussen (Soc.), formand for Social- og Sundhedsudvalget.Den demografiske udvikling viser, at der er et stigende antal plejekrævende borgere i Egedal Kommune, og det betyder, at behovet for hjemmehjælp må forventes at være støt stigende de næste årtier.

Det fremgår af indstillingen til Social- og Sundhedsudvalget, der fremhæver, at der derfor er behov for minimum en base mere for en hjemmeplejegruppe end de tre nuværende grupper.

Kan ikke være i Sundhedscentret

Det fremhæves, at aftenvagtsgruppen nu har en størrelse, der er i overkanten af, hvad der er "ledelsesmæssigt optimalt”. Det betyder, at hjemmeplejens aftenvagt flyttes fra sin hidtidige placering i Sundhedscentret og fordeles til hjemmeplejens daggrupper i Stenløse, Ølstykke og Smørum.

"Vi vil gerne skabe en tættere kommunikation mellem dagvagterne og aftenvagterne, så vi sikrer en endnu mere sammenhængende og kontinuerlig hjælp til borgerne . I takt med at flere borgere har fået brug for hjælp om aftenen, har vi ansat flere medarbejdere, og nu kan vi ikke være i Sundhedscentret længere", siger Lisa Riiser, leder af plejecentrene i Egedal.

Den ekstra hjemmeplejegruppe etableres gennem en udvidelse af lokalerne i Damgårdsparken.

Hjemmeplejens Smørumgruppe flytter til en ny tilbygning ved Kulturhuset i Smørum, og det forventes at ske i februar 2020.

Hjemmeplejegruppen i Ølstykke forbliver på Hampelandsvej.

Publiceret 20 February 2019 06:18

SENESTE TV