I knap 30 år har 64-årige Lars Wilms været topchef i Solrød, Køge, Bramsnæs og Egedal Kommune, men til sommer går han på pension. Arkivfoto

I knap 30 år har 64-årige Lars Wilms været topchef i Solrød, Køge, Bramsnæs og Egedal Kommune, men til sommer går han på pension. Arkivfoto

Lars Wilms takker af efter ni år: Egedal Kommune har sat jagten ind på en ny kommunaldirektør

Konsulentfirma og ansættelsesudvalg skal have Egedals nye kommunaldirektør på plads inden sommer

Af
Kenneth Tanzer

Direktionen i Egedal Kommune står foran en markant udskiftning.

64-årige Lars Wilms, der har været kommunaldirektør i Egedal Kommune siden 2010, stopper nemlig til sommer, når han tager hul på sin nye pensionstilværelse.

"Jeg er jo ansat på åremål, så jeg har længe kendt til mit kontrakt-udløb. Derfor er der intet dramatisk over min kommende afsked. Jeg glæder mig til at gå på pension og få tid til mine andre interesser. Jeg er altid trådt videre på karriere-stigen, men nu træder jeg over på en anden stige, hvor jeg vil bruge mere tid på mig selv. Det bliver også meget spændende," siger Lars Wilms til Lokalavisen Egedal.

Han lægger ikke skjul på, at afskeden med Egedal Kommune bliver vedmodig.

"Jeg har haft en rigtig god tid i kommunen, hvor jeg har lært mange dygtige mennesker at kende - både politikere, men også medarbejdere på rådhuset. Jeg vil også se tilbage på en række fine resultater internt, organisatorisk og i samfundet. Jeg kom jo til i en tid, hvor organisationen skulle samles efter kommunesammenlægningen, og den ambition er vi kommet i mål med. Derudover glæder det mig, at byrådet har taget hul på store opgaver som investeringsplanen, byudviklingsplanen og arbejdet med fremtidens skole," siger kommunaldirektør Lars Wilms, der kom til Egedal efter tilsvarende stillinger i Solrød og Bramsnæs Kommune, mens han også har en fortid som vicekommunaldirektør i Køge Kommune samt hos Kommunernes Landsforening.

Hvem der skal afløse Lars Wilms som kommunaldirektør, står stadig hen i det uvisse, men konsulentfirmaet Genitor er udvalgt til at gennemføre rekrutteringsprocessen, ligesom der nedsættes et ansættelsesudvalg, som blandt andet kommer til at bestå af Egedals borgmester Karsten Søndergaard.

Tror på mange ansøgere

"Sammen med konsulentfirmaet, så skal vi nok finde den rigtige til jobbet. Jeg håber og tror, at vi får mange ansøgninger, for Egedal er en attraktiv og spændende kommune i vækst. Vi har en tydelig udvikling, og så ligger vi tæt på København," siger borgmesteren, der samtidig benytter lejligheden til at rose Lars Wilms for sin mangeårige indsats.

"Han har været en rigtig god kommunaldirektør for Egedal - endda i en svær periode, hvor arbejdet med at samle kulturen fra tre kommuner har fyldt meget, så det bliver mærkeligt at tage afsked med ham efter så mange år," siger Karsten Søndergaard.

Det er planen, at Egedal Kommune kan byde velkommen til en ny kommunaldirektør i starten af juni.

Publiceret 20 February 2019 06:01

SENESTE TV