Egedal Kommune ser gerne, at hotel-projektet opføres i området ved Kildedal Station, men investorerne hælder til en placering mod Knardrup. Arkivfoto

Egedal Kommune ser gerne, at hotel-projektet opføres i området ved Kildedal Station, men investorerne hælder til en placering mod Knardrup. Arkivfoto

Stor tvivl om ambitiøst hotel-projekt i Egedal: Investorernes placering vækker bekymring

Hverken borgmester Karsten Søndergaard eller DN-Egedal er begejstret for et hotel-projekt tæt på Knardrup

Af
Kenneth Tanzer

Står det til CASA og en ambitiøs investor-gruppe, så bliver et område ved landsbyen Knardrup nord for Kildedal Station hjemsted for et nyt hotel og 142 hotel-lejligheder.

Men det store projekt, der omfatter et samlet etageareal på godt og vel 17.000 kvadratmeter, møder allerede nu de første bump på vejen.

Investorernes ønskede hotel-placering op imod Knardrup by i stedet for området ved Kildedal Station fremkalder nemlig flere panderynker end brede smil.

"Ideen og hele oplægget er rigtig god. Det er et yderst spændende projekt, som kan skabe liv og flere arbejdspladser i kommunen, men placeringen tæt på Knardrup er ærgerlig. Det vil ødelægge en del af området og ikke passe ind. Efter min mening, så er en placering på området ved Kildedal Station langt mere nærliggende. For det første, så er området udlagt til formålet i vores kommuneplan, og for det andet, så er hotel-tanken mere oplagt ved stationen og de omkringliggende virksomheder, der har behov for hotel-overnatninger til medarbejdere og gæster," siger Egedal-borgmester Karsten Søndergaard.

Hos Danmarks Naturfredningsforening i Egedal er man heller ikke begejstret over udsigten til et hotel-byggeri på områderne op til Knardrup.

"Det er et kulturlandskab, som er vigtig at beskytte. Området spiller flot sammen med naturen øst for Knardrupvej, så et hotel med tilhørende hotel-lejligheder samt restaurant, fitness og wellness vil være forkert. Det vil vi kæmpe imod," siger formand Jørgen Bengtsson, der også hælder til en placering ved Kildedal.

Op til byrådet

"Det er jo oplagt i forhold til stationen og områdets virksomheder, der netop kan drage nytte af et hotel. Jeg håber, at Egedal Kommune holder fast i sin kommuneplan over områderne. Det er ikke kommunen, som skal rette ind - det er investorerne, som efter min mening må forholde sig til den plan, der ligger i dag," siger Jørgen Bengtsson.

Karsten Søndergaard lægger ikke skjul på, at Egedal-byråd må en tur i tænkeboks.

"Der ligger en udfordring i forhold til placeringen, så nu må byrådet sætte sig ned og finde frem til, hvordan vi lander sagen," siger borgmesteren.

Lokalavisen Egedal har forgæves forsøgt at få en kommentar fra CASA og Schmidt Hammer Lassen Architects.

Publiceret 22 February 2019 09:39

SENESTE TV