Aarhus Kommune har kig på de unges alkoholvaner.

Halvdelen af borgerne i Egedal kender ikke til mulighederne for behandling for alkoholisme. Foto: Adobe Stock

Mange ved ikke de kan behandles for alkohol

Egedal sætter fokus på alkohol med et gratis foredrag

Egedal 4.900 borgere i Egedal Kommune drikker så meget, at de har risiko for at blive syge af det. I gennemsnit går der 11 år, før et menneske med et alkoholproblem søger hjælp.

En ny kampagne fra Alkohol & Samfund, TrygFonden og Egedal Kommune skal hjælpe mennesker tidligere i behandling hos Egedal Rusmiddelteam. Det oplyser Egedal Kommune i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at kommunen vil sætte fokus på alkoholbehandling med et gratis foredrag "Dronning Alkohol i spadseredragt og høje hæle". Her vil en en tidligere alkoholiker dele sin historie om, hvordan en ganske almindelig kvinde blev afhængig af alkohol for at få hverdagen til at fungere. Og hvordan en behandling i 1999 blev starten på en ny tilværelse som ædru alkoholiker.

Foredraget finder sted onsdag den 3. april klokken 17-18.30 hos Egedal Kommunes Rusmiddelteam på Tofteparken 15 i Ølstykke. Tilmelding skal ske på: egedal.rusmiddelteam@egekom.dk.

Halvdelen ved det ikke

Alle har ret til gratis, anonym alkoholbehandling indenfor 14 dage, står der i Sundhedslovens paragraf 141. Men 45 procent af befolkningen ved ikke, at kommunerne tilbyder alkoholbehandling, ifølge en befolkningsundersøgelse foretaget af Epinion for Alkohol & Samfund i 2018.

"Vi vil gerne gøre Egedals borgere opmærksomme på, at de kan få professionel hjælp til deres egne eller pårørendes alkoholproblemer - helt gratis og anonymt", siger rusmiddelkonsulent Lone Gregers fra kommunens rusmiddelteam.

"Alle borgere i kommunen kan kontakte os for at få hjælp, når alkoholen har taget overhånd. Vi begynder med en anonym rådgivningssamtale og planlægger sammen det videre forløb for behandling. Behandlingen tilrettelægges efter den enkeltes behov og kan foregå sideløbende med, at personen passer sit arbejde og familieliv. Vi tilbyder også samtaler for pårørende, par og familier. Og et par gange om året afholder vi en 2-dages workshop for pårørende. Næste workshop er allerede planlagt til den 12.-13. april."

Ved foredraget den 3. april orienterer rusmiddelteamet kort om forskellige tilbud i Egedal Kommune for alkoholikere samt pårørende til alkoholikere.

due

Publiceret 12 March 2019 10:03

SENESTE TV