Elever på Bækkegårdsskolen i Ølstykke i fuld gang med ipad'en, men kan de se frem til nye 75-skærme. Arkivfoto

Elever på Bækkegårdsskolen i Ølstykke i fuld gang med ipad'en, men kan de se frem til nye 75-skærme. Arkivfoto

Stort ønske indfries på skolerne i Egedal: 324 nye skærme sættes op inden påske

En effektivisering på rådhuset har været med til at frigive midler til nye og ens skærme til brug i undervisningen

Det har længe været højt på Egedal-skolernes ønskeliste, faktisk har flere undervisere og IT-ledere ventet i flere år på at få skærme til undervisningsbrug.

De fleste skærme, som hænger i klasserne i dag, er gamle og små. Det er forskellige modeller med hver deres fjernbetjening, og hver deres problemer, og så er de forældede skærme ofte tilkoblet en gammel stationær computer, som er langsom.

Men nu går ønsket i opfyldelse, for som noget af det første i 2019 har Egedal Kommune prioriteret at indkøbe og opsætte 324 stk. ens 75" skærme i samtlige klasselokaler og udvalgte faglokaler på alle kommunens skoler. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Pengene til de mange skærme hænger sammen med en effektivisering, hvor Rådhuset i løbet af 2018 har samlet kommunens IT-budget - en øvelse, som altså kunne betale sig.

Siden det sidste store fælles IT-indkøb af SmartBoards for over ti år siden har indkøb af skærme været sporadiske og afhængige af de enkelte skolers økonomi. Derfor er dækningen af skærme på kommunens skoler meget forskellige og flere steder mangelfuld.

Stigende behov

Derfor er der nu lavet et fællesindkøb for at imødekomme det stigende behov for, at både medarbejdere og elever kan vise deres ting fra ChromeBooks, iPads, medarbejder-pc'er og hjemmebragt medie på en stor skærm i undervisningstiden. Elever og lærere vil samtidig få ens skærmmuligheder i de undervisningslokaler, de går ind i. Der vil desuden være mulighed for at slutte sine maskiner direkte til skærmene med kabel samt via trådløs forbindelse.

De mange nye skærme bliver en integreret del af undervisningen på skolerne. Skærmene bruges blandt andet til fælles opstart med plan for timen og afkrydsning, fremvisning af film, interviews, forsøg, taler osv., som lærerens redskab i forklaringen til opgaven, til visning af de forskellige fagportaler, som der primært arbejdes med i dag, til fremvisning af enkelt elevers eller gruppers produkter/dokumenter/PowerPoints, til at vise/instruere i apps for alle på stor skærm, og i faglokaler bruges skærmene eksempelvis til at vise det periodiske system (dynamisk) og i musik til at mixe/styre/sammensætte de forskellige elementer.

Publiceret 14 March 2019 11:17