Medlemmerne hos

Medlemmerne hos "Ældre i Bevægelse" dyrker blandt andet gymnastik og yoga i Smørum Idrætscenter, men nu er fremtiden usikker. Foto: ÆIB

Ældre-forening i chok efter hal-fordelingsmøde i Egedal: "Vi kan risikere at blive smidt på gaden"

"Ældre i Bevægelse" i Smørum har ikke fået tildelt en plads i byens idrætscenter - de skal have et lokale, lyder det fra udvalgsformand i Egedal Kommune

Af
Kenneth Tanzer

I mere end 21 år har foreningen "Ældre i Bevægelse" i Smørum dyrket motion i byens idrætscenter på Flodvej.

Men nu kan ÆIB og dens 750 medlemmer ende i en situation, hvor de står uden tag over hovedet.

På det seneste "hal-fordelingsmøde" med Egedal Kommune blev ÆIB nemlig meddelt, at der ikke vil være plads i Smørums Idrætscenter i den kommende sæson, der skydes i gang til august.

"Det var beskeden på mødet. Kommunen gjorde det klart, at de i hvert fald ikke kan love os plads, da skolerne også skal have hal-tid. Vi har naturligvis stor forståelse for, at skolerne skal kunne benytte hallen. Vi har også hidtil og uden problemer delt tiderne med skolerne, men det er ikke fair, hvis skolerne får tildelt tider hver dag, som så sender os på gaden," siger Carl-Erik Hammarlund, medlem i "Ældre i Bevægelse".

Han lægger ikke skjul på, at foreningens fremtid er usikker, hvis man ikke får tildelt hal-tid.

"Så vil vores eksistensgrundlag være ikke-eksisterende. Det kan ramme os rigtig hårdt, så jeg håber, at kommunalpolitikerne tænker sig godt om," siger Carl-Erik Hammarlund, der mener, at ÆIB bør prioriteres.

"Vores medlemmer dyrker gymnastik, yoga, floorball, linedance, bordtennis og så videre. Det bliver drevet på frivillig basis - altså frivillige instruktører. På den baggrund mener vi, at vi sparer kommunen for mange udgifter til blandt andet sundhedscenter, hjemmehjælp og plejehjemspladser," siger Carl-Erik Hammarlund.

Arbejder på en løsning

Meget tyder dog på, at der bliver fundet en kommunal hal-løsning, så "Ældre i Bevægelse" kan blive ved med at dyrke motion. I hvert fald, hvis det står til Charlotte Haagendrup, formand for Kultur- og Erhvervsudvalget i Egedal Kommune.

"Der er ikke noget at rafle om. Selvfølgelig skal foreningen ikke stå på gaden. De skal have et sted, hvor de kan udføre deres aktiviteter. Det står slet ikke til diskussion, så jeg har sendt sagen videre til vores direktion," siger Charlotte Haagendrup.

Her er direktør Sune Schou også klar til at se på løsninger.

"Vi er stadig ved at se på hal-fordelingen i Smørum, og vi var måske for hurtige i vores svar til ÆIB. Vi vil gøre alt for at få kabalen til at gå op, så de også kan få en hal-tid. Udfordringen er, at der kommer flere børn på Boesagerskolen, og derfor bliver der brug for yderligere skoletid i hallen, men nu tager vi en snak med skolecenteret for at se, hvad der kan lade sig gøre," siger Sune Schou, direktør i Egedal Kommune.

Publiceret 15 March 2019 11:22

SENESTE TV