Egedal-politiker Rikke Mortensen.

Egedal-politiker Rikke Mortensen.

Læserbrev: Giv børnene en stemme

Af
Rikke Mortensen

folketingskandidat i Nordsjælland og byrådsmedlem i Egedal for Radikale Venstre

Nærvær, nærvær og nærvær

Tid til nærvær var det vigtigste budskab på dialogmødet med klubberne i Egedal i sidste uge og jeg tænker at det samme billede går igen i landets øvrige kommuner.

Vores børn/unge har det svært, vi ser en bekymrende udvikling i forhold til børn/unge med angst, depression og selvmordstanker. En udvikling, som er taget til efter skolereformens indførelse. Om der er en sammenhæng er værd at undersøge.

Vores pædagogiske personale gør en kæmpe indsats for at få fat i de unge og for få skabt en tillidsfuld relation. En relation, som kan få den unge til at åbne op og tage imod hjælp og støtte.

I denne uge sendte DR2 reportagen ‘Hvem passer vores børn’ om hverdagen i to af landets dagsinstitutioner. Vi ser helt små børn, som ikke bliver stimuleret tilstrækkeligt, og som ikke får den fornødne kontakt med en nærværende voksen.

Det er de selvsamme børn, der når de kommer i skole virker urolige og som har svært ved at tage imod vejledning fra lærere og pædagoger. Det er de børn, som ikke er blevet støttet i at lære at regulere sig selv ved hjælp af en voksen. Hvorfor skulle de begynde nu med at tage imod en vejledende voksen?

Det er disse børn som bliver til unge mennesker, der føler sig ensomme, angste, deprimerede og som mangler basale kompetencer i forhold til følelsesregulering og interaktion med andre.

Vores pædagogiske personale gør en kæmpe indsats for at få fat i de unge og for få skabt en tillidsfuld relation. En relation, som kan få den unge til at åbne op og tage imod hjælp og støtte. De mangler bare nogle kolleger.

Men ressourcerne er knappe, der bliver løbet stærkt.

Der skal være tid til nærvær. Vi skal sikre, at der er ressourcer nok til, at sikre alle børn/unge kontakt med nærværende voksne i deres hverdag om det er i dagsinstitution, SFO, klub eller skole.

Vi skal starte fra begyndelsen, de helt små børn - let’s face it, der er ikke voksne nok til at sikre vores børn den trivsel og udvikling, som er grobund for et godt liv. Vi svigter vores børn.

Lad os så et frø og se det spire - invester i børnene - giv børnene en stemme til folketingsvalget.

Publiceret 15 March 2019 11:29

SENESTE TV