ØBC's piger så sig ikke tilbage ved DM-holdkampene. Foto: ØBC

ØBC's piger så sig ikke tilbage ved DM-holdkampene. Foto: ØBC

Dobbelt-triumf for lokal badminton-klub: Ølstykke-talenter sørgede for guldregn

Ungdomshold fra Ølstykke Badminton Club er blevet Danmarksmestre efter flere fornemme præstationer

Af
Kenneth Tanzer

"Det er virkelig to store resultater. Vi er meget stolte over spillernes indsats."

Sofie Bønlykke Faarborg, formand for ungdomsafdelingen i Ølstykke Badminton Club, er særdeles tilfreds med ØBC-talenternes præstationer ved Danmarksmesterskaberne for hold.

Og man forstår hendes begejstring, for mens klubbens U15-pigehold i weekenden løb med Danmarksmesterskabet i Middelfart, så trak ØBC's U13 B-hold det længste strå ved Danmarksmesterskabet i B-rækken.

Ølstykke-drengene, der var iført guldhatte, kunne fejre sejren. Foto: ØBC

Ølstykke-drengene, der var iført guldhatte, kunne fejre sejren. Foto: ØBC

"Pigerne blev Danmarksmestre efter en flot og sikker finalesejr på 5-1 over Nivå-Kokkedal. Forinden slog de blandt andet Gentofte og Fyn FGH. For nylig vandt pigerne også sølv ved Sjællandsmesterskabet," siger Sofie Bønlykke Faarborg.

U13-drengene var i aktion i både Slangerup og Frederikssund, hvor man vandt samtlige fire kampe, inden finalen mod Jernløse-Ørslev- Solbjerg blev vundet med 4-2.

Vandt også SM-guld

"Ligesom pigerne, så leverede drengene også nogle stærke kampe, som var nok til at sikre DM-guldet. Det er virkelig stærkt gået, og resultatet kommer i forlængelse af deres samlede sejr ved Sjællandsmesterskaberne," siger Sofie Bønlykke Faarborg, som roser de personer, der er tilknyttet de to mandskaber.

"Debbie Lynch og Jesper Vestergaard har gjort det fremragende som cheftrænere, det samme har holdlederne Jesper Dawall og Birgitte Davidsen. Endelig er der U15-holdets coach Jonathan Christensen," siger ØBC-formanden.

Drengeholdet bestod af Mike Dawall, August Hytting Waksman, Oscar Skanteman og Andreas Bønlykke Faarborg. De fire stærke pigespillere var Nikoline Sundekilde Møller, Karen Tonsberg, Emma Ottosen og Ida Nielsen.

Publiceret 16 April 2019 09:40