Ved en aktion i Smørum Centret var der fokus på de 290 hjerter.

Ved en aktion i Smørum Centret var der fokus på de 290 hjerter.

Fattige børn: 290 hjerter blev uddelt i Egedal

Ved en aktion i Smørum Centret blev 290 hjerter sat op og uddelt til de mennesker, der stoppede op og gerne ville vide mere

Antallet af børn, der lever i fattigdom er stærkt stigende.

64.500 børn i Danmark lever nu i fattigdom, ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. At leve i fattigdom selv i kortere tid, kan have store konsekvenser for børns trivsel. Men ikke kun i dag har fattigdom konsekvenser for børnene.

Mere forskning viser, at en opvækst i fattigdom har konsekvenser ind i voksenlivet. Senest er der publiceret et nyt forskningsstudie af Rune V. Lesner fra Aarhus Universitet. Den nye forskning viser, at vokser man op i en fattig familie, vil det betyde en dårligere tilknytning til arbejdsmarkedet, en kortere uddannelse, lavere løn og et dårligere job som voksen.

Derfor sætter Næstehjælperne nu fokus på Danmarks fattige børn med en storstilet aktion, hvor hvert barn får et hjerte.

"Den 16. marts blev 64.500 hjerter sat op i Fælledparken, og de er nu på vej ud til alle kommuner. Egedal kommune modtog 290 hjerter - svarende til de 290 fattige børn vi har i kommunen. Ved en aktion i Smørum Centret i lørdags blev de 290 hjerter sat op og uddelt til de mange mennesker, der stoppede op og gerne ville vide mere," siger Smørum-borgeren Jessie Seehuusen.

Næstehjælperne

Næstehjælperne er et landsdækkende netværk, hvor hjælp og protest går hånd i hånd.

"På baggrund af regeringens vedtagelse af fattigdomsreformerne i 2016, med kontanthjælpsloft, 225-timers reglen og integrationsydelsen, dannedes Næstehjælperne, og hver dag hjælper mennesker i Danmark hinanden med at skaffe mad, tøj og andre fornødenheder til de, der er ramt af reformerne," siger Jessie Seehuusen.

Publiceret 19 April 2019 05:55