"Cirkus Mystique" er ikke bare en fantasyfortælling med magi og drager, men en menneskelig historie om at være anderledes og ikke høre til.

Ganløse-forfatter er aktuel med ny fantasy-fortælling

42-årige Sara Grodin, der er opvokset i Ganløse, er på gaden med bogen "Cirkus Mystique", som handler om at være sig selv

Af
Kenneth Tanzer

"Cirkus Mystique" er titlen på den nye bog fra Ganløse-forfatteren Sara Grodin.

Bogen, der udkom den 17. april, er en bog om, at man må skille sig ud for at passe ind.

Derfor er Cirkus Mystique ikke bare en fantasyfortælling med magi og drager, men en menneskelig historie om at være anderledes og ikke høre til. Og om, at det lønner sig at holde fast i sit selv fremfor at bruge al energien på at ligne andre.

13-årige Helena er datter af en sandsigerske og rejser rundt med Cirkus Mystique. Da cirkusset kommer til Hornby, hvor Helenas moster bor, får hun muligheden for at bo hos hende i et år. Et år til at leve et helt almindeligt liv i en helt almindelig by, som hun altid har drømt om.

Men da hendes mor beskyldes for en forbrydelse mod byen, bliver Helenas drømme truet, og hun må sammen med sine venner opklare sagen.

"Cirkus Mystique er en af de historier, som har spøgt i min hjerne i årevis. Jeg elsker de skæve i samfundet, fordi der så mange interessante personligheder i den slags skæbner, " siger bogens forfatter Sara Grodin, som hævder selv at leve i en evig fantasiverden.

Serie med fem bøger

Cirkus Mystique er den første i en serie på fem bøger, som kan læses uafhængigt af hinanden, men med rigelige mængder spænding og magi (hvid, sort, blå, grøn, rød, sølv og lilla). Den er forfatterens debutroman på dansk og udkommer på forlaget DreamLitt.

Publiceret 24 April 2019 10:27