Sådan ser tegningen ud for det nye parkeringshus i Egedal. Arkitekt er Holscher Nordberg Architecture and Planning. Tegningen er fra Egedal Kommune.

Sådan ser tegningen ud for det nye parkeringshus i Egedal. Arkitekt er Holscher Nordberg Architecture and Planning. Tegningen er fra Egedal Kommune.

Første etape står klar til næste år med cirka 280 pladser: Nyt parkeringshus på vej til Egedal By

Parkeringshuset, der opføres i den nordvestlige del af Egedal By, vil i første omgang blive bygget på fire etager

NCC har vundet udbuddet om det nye parkeringshus i Egedal By Stationsområdet.

Det oplyser Egedal Kommune i en pressemeddelelse.

Parkeringshuset vil i første etape rumme cirka 280 parkeringspladser fordelt på fire etager, og det bliver bygget i den nordvestlige del af Egedal By Stationsområdet - første etape forventes at stå klar til brug i 2020.

Parkeringshuset vil bidrage til, at der vil være tilstrækkeligt med parkeringspladser i Egedal By og i området ved Egedal Station.

"Vi er i fuld gang med at bygge Egedal By, og ønsker at sikre os, at der er parkeringspladser til de mange nye beboere og brugere af bydelen. Med NCC's projekt får vi et funktionelt og robust parkeringshus, der kan udbygges opad, når behovet opstår," siger Karsten Søndergaard, borgmester i Egedal Kommune og medlem af bedømmelsesudvalget.

Parkeringshuset bygges efter lokalplanen for Egedal By Stationsområdet, der foreskriver, at der skal være parkeringspladser i parkeringshuse, og ikke i terræn.

De midlertidige p-pladser, der lige nu er placeret i terræn i den sydlige del af stationsområdet, bliver nedlagt i 2021.

Egedal Kommune står for byggeriet af første etape, som kommer til at indeholde i alt cirka 280 offentligt tilgængelige parkeringspladser. Det vil sige, at pladserne i parkeringshuset kan benyttes af alle.

Parkeringspladserne vil imødekomme et stigende parkeringsbehov hos Egedal Rådshus og Sundhedscenter, Plejecenter Egeparken - og de private boliger, der skal bygges i Egedal By.

Fuldt udbygget vil parkeringshuset kunne rumme cirka 600 parkeringspladser, fordelt på syv etager.

Det nye parkeringshus opføres i en konstruktion af betondæk og bærende stålsøjler med en facade beklædt med delvist transparente aluminiumsplader i farven corten (rødbrun). Som en del af udbuddet har det været vigtigt at få en grøn facade.

Udvendigt får parkeringshuset et levende facadeudtryk med forskydninger i facaden og variationer i facadebeklædningen og med klatre- og slyngplanter, der bryder den lange bygning og giver bygningen et grønt udtryk.

Åbent og trygt sted

"Det virker rigtig godt med de meget transparente facader, der, sammen med de smalle søjler, medvirker til et åbent og trygt sted at færdes, hvor det er let at komme rundt," siger Ib Sørensen, 1. viceborgmester, formand for planudvalget og medlem af bedømmelsesudvalget

Inde i huset er de bærende stålsøjler trukket tilbage i forhold til kørebanerne, hvilket giver gode pladsforhold og stor overskuelighed i parkeringshuset. Indvendigt har der været fokus på at opnå et rummeligt parkeringshus med åbenhed og godt overblik.

Publiceret 03 May 2019 11:13