Egedal ligger på en tredjeplads på listen over kommuner i Danmark med flest indbrud per husstand,

Egedal ligger på en tredjeplads på listen over kommuner i Danmark med flest indbrud per husstand," lyder det fra Tryg Forsikring. Mostphoto

Nye tal fra Tryg og Danmarks Statistik: Egedal er én af landets mest indbrudsplagede kommuner

I 2018 blev der begået 388 indbrud i Egedal Kommune. Det svarer til, at der sidste år var indbrud i 2,24 procent af husstandene i de lokale byer

Egedal Kommune er et af de steder i landet, hvor der bliver begået flest indbrud per husstand.

Det viser beregninger, som Tryg Forsikring har lavet på baggrund af nye tal fra Danmarks Statistik.

I 2018 blev der således begået 388 indbrud i Egedal Kommune, og med 17294 husstande i kommunen svarer det til, at der sidste år var indbrud i 2,24 procent af husstandene.

"Det lyder måske ikke af ret meget, men faktisk er det tal så højt, at Egedal ligger på en tredjeplads på listen over kommuner i Danmark med flest indbrud per husstand," lyder det i pressemeddelelsen fra Tryg Forsikring.

Tallet bliver blandt andet overgået af Rudersdal Kommune, der med 665 indbrud i fjor, fordelt på 25087 husstande, indtager førstepladsen på den kedelige liste over danske kommuner med flest indbrud. Det svarer til, at der var indbrud i 2,65 procent af husstandene i Rudersdal Kommune i 2018. Til sammenligning var det kun 0,53 procent af husstandene i Københavns Kommune, der havde indbrud sidste år.

Også Hørsholm Kommune og Allerød Kommune er med på toptilisten over de mest indbrudsplagede kommuner i landet, og ifølge Camilla Nielsen, der er forebyggelseschef i Tryg Forsikring, er der flere mulige grunde til, at nordsjællænderne oplever mange indbrud.

Mere arbejdsro

”Det et attraktivt område at være indbrudstyv i, fordi der ofte findes mange værdier og genstande af høj værdi i boligen. Der kan også være mere arbejdsro for tyvene i Nordsjælland, fordi folk ikke bor lige så tæt, som man for eksempel gør i København. Derudover sker der statistisk set betydeligt flere indbrud i huse end i lejligheder, hvorfor ikke bare Nordsjælland, men også andre kommuner med en stor andel af villaer og rækkehuse typisk har flere indbrud per husstand,” siger Camilla Nielsen.

Det er dog ikke kun i Egedal Kommune, der bliver begået flere indbrud end andre steder. Med cirka 30.000 indbrud årligt er Danmark stadig et af de mest indbrudsplagede lande i Europa, og der sker langt flere indbrud per indbygger herhjemme end hos vores naboer i Sverige, Norge og Tyskland.

”Nogle landsdele og kommuner er hårdere ramt end andre. Men uanset hvor i landet du bor, er der en risiko. Derfor er det en god idé med nogle forebyggende indsatser,” forklarer Camilla Nielsen.

Lokalavisen Egedal ville gerne have haft en kommentar fra Nordsjællands Politi, men politiet vil først kommentere tallene fra Tryg Forsikring efter valget.

Publiceret 10 May 2019 09:12