Så hugger vi til. Fra v. Ib Sørensen, Karsten Søndergaard og Carina Buurskov, der får hjælp af

Så hugger vi til. Fra v. Ib Sørensen, Karsten Søndergaard og Carina Buurskov, der får hjælp af "små håndværkere". Foto: due.

Se billederne: Første spadestik til nyt hus med 136 børn

Første spadestik blev taget mandag formiddag til ny daginstitution i Smørum. Indvielse forventes 1. juni 2020

Af
Finn Due Larsen

Smørum Lige nu er det en stor, åben mark, men fra næste år skal det efter planen myldre med pædagoger og børn - rigtigt mange børn.

En ny daginstitution i Smørum med plads til 136 børn skal opføres nord for Kirkevangen, mellem Smørumnedre og Smørumovre, og den forventes klar 1. juni 2020, til overdragelse efter sommerferien. Mandag formiddag blev de første skridt taget, da der var indbudt til første spadestik.

Her var rerpræsentanter for både politikere og administration i Egedal Kommune troppet op på åstedet, sammen med folk fra Team Combi Byg, der står for byggeriet. Med var også børn og pædagoger, både fra den gruppe der skal flytte ind i den nye institution, og fra andre institutioner i Smørum.

Her skal I gå i fremtiden. Børn og pædagoger tog forskud på glæderne.

Her skal I gå i fremtiden. Børn og pædagoger tog forskud på glæderne.

Børnene var bevæbnede med gule sikkerhedshjelme og ditto spader, så de kunne give en hånd med på det allerførste stik i jorden.

Men inden det kom så langt, havde områdeleder Michael Høyer Johansen budt velkommen. Han takkede alle involverede for indsatsen:

"Jeg er sikker på, at vi får skabt et fantastisk børnehus, som vi kan være stolte af", sagde han.

Herefter fik borgmester Karsten Søndergaard, planudvalgsformand Ib Sørensen og familieudvalgsformand Carina Buurskov på skift ordet.

Den nye daginstitution forventes klar 1. juni 2020, til officiel overdragelse efter sommerferien.

Den nye daginstitution forventes klar 1. juni 2020, til officiel overdragelse efter sommerferien.

Borgmesteren talte om huset som en naturlig del af byduviklingen i Smørum, da børnetallet stiger. Carina Buurskov var sikker på, at det bliver et hus med "fokus på nærvær", og Ib Sørensen roste arkitekturen som "noget helt specielt".

Jens Larsen fra Team Combi Byg takkede for tilliden, og ønskede kommunen til lykke med projektet. Herefter gik man til spaderne, og børnene virkede ivrige for at hjælpe til.

Det planlagte projekt udgør cirka 1.600 kvadratmeter opvarmet areal, hertil 180 kvadratmeter overdækkede udearealer og 145 kvadratmeter terrasse og tagterrasse. De 136 børn er fordelt på fire vuggestuegrupper og fire børnehavegrupper.

Instititutionen har endnu ikke officielt fået sit navn. Den har haft arbejdstitler som "Paddehatten" og "Ny Smørum", men hvad barnet kommer til at hedde, er ikke afklaret endnu.

Publiceret 13 May 2019 11:59