Boligejere i Egedal Kommune, der har købt hus i 2013, har på papiret tjent knap 700.000 kroner. Det viser nye tal fra Finans Danmark. Pressefoto

Boligejere i Egedal Kommune, der har købt hus i 2013, har på papiret tjent knap 700.000 kroner. Det viser nye tal fra Finans Danmark. Pressefoto

Nye tal fra Finans Danmark: Boligejere i Egedal Kommune har tjent en formue på få år

De seneste fem år er prisen for parcel- og rækkehuse i Egedal Kommune steget med 4500 kroner per kvadratmeter

Er man boligejer i Egedal Kommune, er der god grund til optimisme.

Ejere, der har købt hus i 2013, har på papiret tjent knap 700.000 kroner.

Det kan lyde som en drøm at tjene flere hundrede tusinde kroner uden at røre en finger. Men det er ikke desto mindre virkeligheden for boligejere i Egedal Kommune.

De seneste fem år er prisen for parcel- og rækkehuse i Egedal Kommune nemlig steget med 4500 kroner per kvadratmeter. Det viser tal fra Finans Danmark, som Nybolig har analyseret.

For et hus på 150 kvadratmeter betyder det en gennemsnitlig stigning i prisen på 687.000 kroner. Det svarer til 376 skattefri kroner om dagen – også i weekenden.

Lav rente

"De stigende priser i kommunen skyldes to ting: Først og fremmest har vi haft en lav rente de senere år, og det har betydet, at flere har haft mulighed for at investere mere. Det skubber selvfølgelig priserne i vejret. Men man skal heller ikke underkende den betydning, som priserne i København har her i området. Vi oplever, at mange børnefamilier kommer til Egedal Kommune, simpelthen fordi priserne i København er for høje, hvis man drømmer om hus og have, siger Nicolai Scheutz fra Nybolig Jyllinge-Stenløse i en pressemeddelelse.

Er man blandt de heldige husejere, hvis bolig er steget i værdi, er der ikke grund til at frygte, at den falder lige foreløbigt. Det mener Nybolig-mægleren:

"Man skal ikke frygte, at priserne pludselig vender, for det er der lige nu ikke noget, der tyder på, at de gør. Tværtimod tror jeg, at Egedal Kommune har mange af de kvaliteter, som boligkøbere i dag efterspørger, så mit bud er, at efterspørgslen fortsætter med at stige."

Publiceret 16 May 2019 05:42

SENESTE TV