Sådan! Katja Hougaard ved vejs ende på Team Rynkeby-turen. Nu går turen til Afrika og Kilimanjaro. Privatfoto.

Sådan! Katja Hougaard ved vejs ende på Team Rynkeby-turen. Nu går turen til Afrika og Kilimanjaro. Privatfoto.

Kom an, Kilimanjaro - Katja fra Ølstykke er klar

Ølstykke-kvinde deltager i "Climb for Charity", hvor overskuddet går til Børneulykkesfonden

Af
Finn Due Larsen

Pludselig en dag fik Katja Hougaard en frisk idé.

Hun ville bestige Kilimanjaro, ville hun. Afrikas højeste punkt - 5.895 meter højt.

Ideen kom ikke lige ud af den blå tropeluft. Hun læste om "Climb for Charity", der er et velgørenhedsprojekt, hvor overskuddet går til Børneulykkesfonden.

"Jeg tænkte: Hvorfor ikke? Jeg synes det kunne være vildt at prøve, og hvis jeg samtidig kan hjælpe nogen, ville det jo være helt fantastisk", fortæller den 48-årige Ølstykke-kvinde med et stort smil.

"Climb for Charity" består i, at en række deltagere flere gange årligt bestiger nogle af klodens høje tinder for at indsamle midler til Børneulykkesfonden og initiativet Legeheltene. Tidligere har turene med "Climb for Charity" gået op ad blandt andet Mount Everest og Atlasbjergene.

For hver meter deltagerne tilbagelægger, kan man donere et beløb til det gode formål. Jo længere deltagerne kommer, jo flere penge går der ind.

I 2018 blev der samlet godt 1,9 millioner kroner ind, og Katja har fået sin egen hjemmeside, hvor man kan følge hende og donere penge til formålet. I skrivende stund har hun fået 13 donationer på i alt 3.602,75 kroner.

Målrettet træning

Så nu har hun sat kursen mod det mægtige bjerg, som skal bestiges til september. Hvilket naturligvis liiiige kræver lidt træning...

"Jeg er sammen med de andre deltagere med i et målrettet træningsforløb", fortæller Katja.

De skal sammen prøve kræfter med iltfattig luft, stejle tinder og store gletsjere til fordel for den gode sag.

"Jeg træner trapper, gåture og cykler en del og har før i tiden også dyrket en del triathlon, blandt andet i Slangerup” fortæller hun.

Det, der for nogen nok lyder som den rene selvmordsmission, har hun det helt anderledes med:

"Jeg regner med at nå toppen. Og jeg tror alle ville kunne være med på sådan en tur. Det kræver selvfølgelig masser af træning, og det er rart at vide at der er en læge med i forhold til sikkerheden."

Hun mener, at den største udfordring kan blive højdesygen:

"Den kan man ikke træne sig væk fra. Det er en risiko, man må tage med."

Kurs mod Paris

Det er langt fra første gang, at Katja Hougaard har taget en "frisk" beslutning. Hun var også med i Team Rynkeby, hvor hun cyklede med til Paris - hele vejen til Eiffeltårnet.

Hun er også aktiv med hjerterytterne som cykler Hjertetouren, der er en cykel-event der til juni skal indsamle penge til at understøtte Hjerteforeningens og Børnehjertefondens arbejde med at forebygge hjertekarsygdomme.

Men Kilimanjaro er den ubestridt største udfordring, hun har kastet sig ud i:

"Mine to drenge på 19 år synes det var "vildt sejt", da jeg fortalte det", griner hun.

"Jeg har prøvet at lokke dem med på mine udfordringer, men det lykkedes ikke lige. Men de bakker mig op!"

Når ordene falder fra Katja i huset på Diamantvej, kan det måske lyde som fra en kvinde, der altid lever livet lige "til kanten". Men sådan er det ikke nødvendigvis, forklarer hun:

"Jeg kan godt lide tryghed i jobbet. Jeg arbejder på Gyldendal, og i fritiden kan jeg også godt lide stille og rolige sysler. Som at læse nogle gode bøger, for eksempel", siger hun.

Det var da hun i sofahjørnet læste Jakob Ejersbos trilogi om Afrika, at hun fik lyst til selv at rejse derned en dag. Og blive "bjerg-taget" af naturen, om man så må sige.

Læs mere om Climb for Charity på www.climbforcharity.dk.

Følg Katja Hougaard på www.hojdemetersponsor.climbforcharity.dk.

Publiceret 11 June 2019 05:58