HØJ-lejren fik lidt af en oplevelse, da landholdspiller Kristina ”Mulle” Kristiansen pludselig dukkede op til Lykke Cup. Foto: HØJ

HØJ-lejren fik lidt af en oplevelse, da landholdspiller Kristina ”Mulle” Kristiansen pludselig dukkede op til Lykke Cup. Foto: HØJ

Mødte "Mulle" og Jan Gintberg: Håndboldbørn fra HØJ havde en fest til Lykke Cup i Aalborg

Elleve spillere og otte trænere fra HØJ Kidz tog til Gigantium i Aalborg for at deltage i festligt arrangement for børn med udviklingshandicap

Lørdag den 8. juni deltog HØJ’s seje Kidz til LykkeCup 2019 i Gigantium i Ålborg, hvor de sammen med en masse andre børn med udviklingshandicap spillede Danmarks lykkeligste sæsonfinale.

Og der er ingen tvivl om, at turen og arrangementet var en stor succes. Som en forælder, der selv deltog, sagde:

”Det fedeste ved sådan nogle stævner er de knyttende bånd, sammenholdet, nye venskaber og fælles oplevelser. Tusinde tak for en helt igennem fantastisk oplevelse. Jeg har ikke ord for alle følelser, jeg har haft i dag”.

LykkeCup afholdes af LykkeLiga, som er Danmarks håndboldliga for børn med udviklingshandicap. LykkeLiga blev stiftet i 2017 af tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen og reklamemand Mikael Espensen, der begge er forældre til børn med Downs syndrom.

Det store landsdækkende arrangement LykkeCup blev afholdt for anden gang og med næsten 500 deltagere, var der tale om en fordobling af deltagerantallet siden LykkeCup 2018. Som Rikke Nielsen selv har beskrevet det, så er LykkeCup både verdensmesterskab, Champions League og Olympiske Lege på en og samme dag.

Mødte "Mulle"

I år skulle HØJ Kidz så deltage i det store event, og de 11 spillere og 8 trænere tog afsted fredag eftermiddag med bus fra Ølstykkehallen, og så stod den ellers på bushygge og højt humør hele vejen til Ålborg, hvor de skulle overnatte på Klarup Skole inden den store dag.

Lørdag var HØJ KIDZ klar til det store Lykke-stævne, hvor de havde to hold med: Cool Kidz og Super Kidz. Alle HØJ Kidz og deres trænere havde fået nyt kamptøj ved hjælp af gode sponsorer, og spillerne har selv valgt deres eget nummer på tøjet. En af holdets seje drenge, Valdemar, har fx valgt nummeret 400.

Stævnet startede med en flot indmarch af alle hold, ligesom til de store mesterskaber. Herefter dansede spillerne sig varme med en mini koncert fra sangeren Wafande og varmede op med LykkeLiga ambassadør og landholdspiller Kristina ”Mulle” Kristiansen. Under kampene var Jan Gintberg kommentator; han er også ambassadør for LykkeLiga.

Efter en fed håndbolddag skulle HØJ Kidz og deres trænere klæde om til festtøj, da de skulle deltage i den store gallafest, hvor den stod på god musik og dans for alle spillere, trænere og forældre.

HØJ Kidz er et håndboldtilbud til børn og unge med udviklingshandicap. Holdet træner i Ølstykkehallen hver torsdag fra kl. 18.00 til 19.00.

Publiceret 14 June 2019 10:23