Egedal Kommune er sammen med blandt andre Rudersdal Kommune og Gentofte Kommune med et i et grønt projekt. Foto: Rasmus Degnbol.

Egedal Kommune er sammen med blandt andre Rudersdal Kommune og Gentofte Kommune med et i et grønt projekt. Foto: Rasmus Degnbol.

Egedal Kommune med i nyt grønt projekt

Egedal er blandt de kommuner, som er gået sammen med brancheorganisationer og uddannelsesinstitutioner for at give virksomheder en hjælpende hånd i et nyt grønt projekt

Virksomheder i byggebranchen og oplevelsesbranchen vil gerne være grønnere og mere cirkulære.

Men fælles for tømrere, VVS´ere, restauranter og hoteller er, at de mangler viden om, hvordan de skal gøre.

Derfor er en række kommuner, heriblandt Egedal Kommune, gået sammen med brancheorganisationer, uddannelsesinstitutioner og rådgivere for at give små og mellemstore virksomheder en hjælpende hånd i et nyt projekt, der bygger på gode erfaringer.

Der er mange fordele ved at udvikle sin forretning i en grønnere retning. FN’s verdensmål er kommet på manges læber, kunderne efterspørger i stigende grad bæredygtige løsninger, og virksomheder kan spare både energi, materialer og penge, hvis de tænker mere grønt og cirkulært.

I løbet af de næste tre år får 80 virksomheder i Region Hovedstaden mulighed for at arbejde med én eller flere konkrete indsatser i projektet Bæredygtig Bundlinje 2.0. De kan forbedre deres affaldssortering, lære at udnytte affald som en ressource, mindske madspild, skifte benzin- eller dieselbilerne ud med el-biler og blive skarpere på miljøledelse.

Grøn omstilling

Virksomhederne kan også vælge at gå skridtet videre og få skræddersyet et forløb, hvor de arbejder med de cirkulære potentialer i alle led af virksomhedens værdikæde, lige fra produktion over leverandører til kunder.

Rudersdal Kommune er sammen med Egedal Kommune én af de kommuner, der i Bæredygtig Bundlinje 2.0 vil sætte skub i den grønne omstilling hos det lokale erhvervsliv.

"Vi vil gerne skabe mere dialog med lokale virksomheder om grøn og cirkulær forretningsudvikling, for eksempel gennem vores tilbud om grønne besøg og gennem vores brede miljøtilsyn og affaldstilsyn,” siger Lis Ravn, der er afdelingschef for Natur, Park og Miljø i Rudersdal Kommune.

Publiceret 16 August 2019 06:31