Ølstykke-borgerne råder i dag over denne Rema 1000-butik på Rådhus Allé i Ølstykke, men nu vil discountkæden bygge en ny butik på Udlejrevej. Arkivfoto

Ølstykke-borgerne råder i dag over denne Rema 1000-butik på Rådhus Allé i Ølstykke, men nu vil discountkæden bygge en ny butik på Udlejrevej. Arkivfoto

Stort Ølstykke-byggeri i støbeskeen: Rema 1000 vil bygge ny butik på hjørnet af Udlejrevej

Rema 1000 i Ølstykke vil opføre en ny butik på Udlejrevej, hvor Ølstykke Planteskole i dag ligger. Parterne er enige om en handel, men projektet kan møde modstand fra Egedal Kommune

Af
Kenneth Tanzer

Rema 1000 har i en årrække ligget på Rådhus Allé i Ølstykke, men står det til discountkædens ledelse, så ligger butikkens fremtid i stedet på hjørnet af Udlejrevej, hvor Ølstykke Planteskole har til huse.

"Vores ønske er at opføre en ny butik på 1200 kvadratmeter på grunden, hvor Ølstykke Planteskole ligger i dag. Det er et projekt, som vi har arbejdet på i nogle måneder, og vi har en rigtig god dialog med Ølstykke Planteskole, som er interesseret i at sælge grunden," siger Jonas Nyrop Vestermann, der er udviklingschef hos Rema Etablering A/S.

Hos Ølstykke Planteskole bliver planerne bekræftet af ejer Bo Juhl Jacobsen.

"Det er rigtigt. De har givet os et godt tilbud, og det har min kone og jeg så tygget lidt på, men vi er kommet frem til, at vi gerne vil sælge. Vi synes, at tiden er inde til at prøve noget nyt i branchen efter 48 fantastiske år. Det er også et spændende projekt, som Rema 1000 har fremlagt. Det vil være godt for Ølstykke, hvis det kan blive en realitet," siger Bo Juhl Jacobsen.

Hos Rema 1000 lægger Jonas Nyrop Vestermann ikke skjul på, at der er store planer for den nye butik.

"Vi vil gerne bygge en ny og moderne butik, som lever op til vores høje standard. Projektet byder også på nye parkeringspladser og opførelsen af 28 boliger i form af en rækkehus-bebyggelse," siger Jonas Nyrop Vestermann, der understreger, at projektet kræver en kommuneplansændring og en ny lokalplan hos Egedal Kommune.

"Jeg oplever en lokal opbakning til projektet, og nu er vi klar til at præsentere det for Egedal Kommune. Det er mit håb, at de vil lytte og kigge seriøst på det, men jeg er godt klar over, at vores projekt går lidt imod kommunens plan om at holde sammen på butikslivet på Rådhus Allé. Det er vores udfordring, men forhåbentlig kan vi finde en løsning, for vi ser ikke en fremtid i det nuværende lokale på Rådhus Allé. Butikken er ikke længere tidssvarende, og parkeringsforholdene er ringe," siger Jonas Nyrop Vestermann.

Ib Sørensen, formand for Planudvalget i Egedal Kommune, har noteret sig Rema-planerne.

Stationsby kan dø

"Vi har et ansvar for, at borgerne har adgang til deres dagligevarebutikker, så vi er naturligvis klar til at tage en dialog og høre om deres ønsker. Vi er opmærksomme på, at Rema 1000 har nogle pressede forhold i dag på Rådhus Allé," siger Ib Sørensen.

På torsdagens detail-borgermøde på Egedal Rådhus blev Rema-projektet også nævnt, og i første omgang fik det en kold skulder af Egedals borgmester Karsten Søndergaard (V).

"Hvis man flytter Rema 1000, så er Ølstykke Stationsby helt død, og de resterende butikker vil få det sværere," lød det fra borgmesteren.

Publiceret 16 August 2019 15:02