Asta Nielsen, Nanna Andersen og Victoria Runge, der løber i Smørum Rulleskøjte Klub, skal nu prøve talentet af til EM.

Asta Nielsen, Nanna Andersen og Victoria Runge, der løber i Smørum Rulleskøjte Klub, skal nu prøve talentet af til EM.

Smørum-piger er klar til EM i rullesport

"Jeg glæder mig rigtig meget. Mine forventninger er at løbe, det bedste jeg kan," siger Asta Nielsen, der er én af tre Smørum-piger, som får opfyldt en stor drøm som kunstrulleskøjteløber

Sommeren har for seks kunstrulleskøjteløbere stået på benhård træning ni gange om ugen samt ekstra fysisk træning.

Grunden er, at de seks løbere som er en del af Rullesport Danmarks landsholdstrup er blevet udtaget til Europamesterskaberne i september i Harsefeld, Tyskland.

De bedste løbere i Europa samles i 10 dage, for at konkurrere i mange forskellige discipliner, bl.a. Solo, Figur, Dans og parløb.

Asta Nielsen, Nanna Andersen og Victoria Runge løber i Smørum Rulleskøjte Klub (SRK), mens Julie Davidsen, Maria Eirup og Nathalia Tjørnehøj løber i Frederikssund Rulleskøjte Klub (FRISK).

Sammen er de alle en del af Landsholdet i Kunstrulleskøjteløb under Rullesport Danmark. Pigerne skal alle deltage til EM i solo og vise 2 programmer hver, bestående af spring, pirouetter, koreografiske sekvenser, trin og elegance. Dragterne er smukke, fyldt med pailletter og er nøje udvalgte og syet så de passer til musikken, de løber til.

"Jeg glæder mig rigtig meget. Mine forventninger til min deltagelse er at løbe, det bedste jeg kan. Jeg har trænet i hele min sommerferie. De første 3 uger mandag-torsdag hver formiddag og hver eftermiddag/aften. Derudover har jeg trænet 3 uger på Sardinien i Italien," siger 14-årige Asta Nielsen fra Smørum.

Forløbet frem til udtagelsen har været lang og krævende for de 6 piger. I Januar 2019 blev pigerne kvalificeret til EM-gruppen. Herefter havde de delmål 1 gang om måneden, hvor de skulle vise, hvad de hver især havde opnået i træningen op til kvalifikationen. Efter Danmarksmesterskaberne i slutningen af juni, fik de så beskeden om, at de alle var blevet udtaget til EM. Det er første gang, Danmark deltager med så mange løbere.

Publiceret 23 August 2019 07:03