Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nytårshilsen fra konservative i Egedal

Af Jens Jørgen Nygaard, Charlotte Haagendrup, Niels Lindhardt og Erhard Filtenborg fra den konservative byrådsgruppe i Egedal

I et tilbageblik på 2016 er der især én meget væsentlig ting vi gerne vil fremhæve som en lykkelig nyskabelse, vi alle kan være glade og tilfredse ved, nemlig ibrugtagningen af Plejecenter Egeparken med 72 tidssvarende 2-rums boliger med altaner. Hermed blev flere års venteliste således brudt, og vi kan nu sikre vore svage medborgere nogle gode og trygge rammer.

Det er dén slags vigtige offentlige opgaver, der har konkret nytteværdi for borgerne, vi prioriterer højt og fortsat vil arbejde for og koncentrere indsatsen om. Men det er ikke alle offentlige udgifter, vi er lige tilfredse med.

F.eks. er administrationen i perioder vokset, og både gode og mindre gode ideer til nye projekter og udgifter har heller ikke manglet, mens pengekassen mindskedes med økonomiske tømmermænd og hestekur til følge.

I denne tid er det så i øvrigt 10 år siden den seneste kommunalreform blev indført, og Egedal opstod som en sammenlægning af Ledøje-Smørum, Stenløse og Ølstykke. De tre tidligere kommuner var tvunget til at finde sammen, idet reformen som en hovedregel bestemte, at ingen kommune måtte fortsætte alene med under 20.000 indbyggere.

Der var dengang en forventning om, at en ny og større kommune ville give større bæredygtighed og mere og bedre service, dog med en risiko for øget afstand til borgerne, geografisk og beslutningsmæssigt.

Kommunalforsker Roger Buch har ved tiåret for reformen noget kritisk udtalt, at ”Udgangspunktet var ’mennesker først’. Men sådan blev det ikke, det blev ’systemet først’”. Han peger på, at det for langt de fleste velfærdstilbud har en selvstændig værdi, at de er tæt på.

”Når nærheden forsvinder, kan det få nogle meget værdifulde ting til at smuldre, som ikke lige indgår i de teknokratiske regneark”, siger Roger Buch advarende til netavisen Altinget.

Det er forhold, vi i den konservative byrådsgruppe er meget opmærksomme på. Vi vil netop gerne være tæt på, lytte til borgernes egne ønsker og fokusere på den nære borgerservice. Helt aktuelt vil vi f.eks. garantere, at vi ikke vil medvirke til at nedlægge de lokale biblioteker og tilknyttede mødelokaler, som betyder utrolig meget i livskvalitet for så mange borgere og foreninger som tilfældet er.

Som konservative prioriterer vi mennesker først!

Publiceret: 19. Januar 2017 12:13

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere