Billedet til venstre viser røveren mod Rema1000 i Ølstykke onsdag aften. Billedet til højre stammer fra røveriet i Frederikssund.
Billedet til venstre viser røveren mod Rema1000 i Ølstykke onsdag aften. Billedet til højre stammer fra røveriet i Frederikssund.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Patrulje lå i baghold: 16-årig pistolrøver angreb med kæmpe kniv - betjentene måtte skyde to gange

 

En 16-årig dreng, der formodes at stå bag et væbnet røveri, samt røveriforsøg mod flere Rema1000-forretninger i Frederikssun og Ølstykke, blev mandag aften, kort før klokken 21, anholdt.

Mandag forsøgte han sig nemlig med et røveri mod Rema-butikken i Veksø, men her gik den altså ikke længere, oplyser specialkonsulent Henrik Duus fra Nordsjællands Politi til sn.dk.

I kølvandet på den seneste uges episoder intensiverede Nordsjællands Politi mandag jagten på røveren.

"Vi placerer en patrulje ved Rema1000 i Ølstykke og i Veksø. Patruljen i Veksø er klædt i civilt og opholder sig ved butikken fra klokken cirka 20. Kort før klokken 21 får de øje på en mand, der kører langsomt forbi butikken på sin knallert. Han kigger undersøgende på butikken, før han parkerer på en sidevej kort derfra. Derfra går han maskeret med hue, halsedisse og solbriller mod butikken, og han bærer en tom taske over skulderen samt noget, der ligner en stor kniv i hånden," forklarer Henrik Duus til sn.dk og tilføjer:

"De to betjente råber ham an og siger, at han skal lægge sig på maven. Det gør han, men da den ene betjent går hen mod ham, rejser han sig op. Igen råber betjentene, at han skal lægge sig og smide kniven, men i stedet løber han fra stedet, og betjentene afgiver to varselsskud."

Den 16-årige dreng løber herefter tilbage til sin knallert, men han formår ikke at starte den inden betjentene har løbet ham op.

"Under nattens afhøring erkender han at have haft til hensigt at begå røveri mod Rema1000 i Veksø samt at stå bag røveriet og forsøg på røveri mod Rema1000 i Ølstykke. Røveriet i Frederikssund vil han ikke umiddelbart forholde sig til. Han forklarer dog, at han skal 'aflevere' penge til nogle personer," siger Henrik Duus til sn.dk, som oplyser, at kniven, som drengen smed fra sig, er en cirka 20 centimer lang køkkenkniv.

Den 16-årige dreng bliver fremstillet i grundlovsforhør tirsdag klokken 13.30 ved retten i Hillerød.

Publiceret: 14. Februar 2017 10:35
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt