Et parkeringshus med plads til i første omgang 160 pladser er på vej til den kommende bydel ved Egedal Station. Modelfoto
Et parkeringshus med plads til i første omgang 160 pladser er på vej til den kommende bydel ved Egedal Station. Modelfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Plan ligger klar: Ny bydel får et parkeringshus

Planudvalget i Egedal Kommune har nikket ja til at opføre et parkeringshus med 160 pladser på et areal nord for Føtex i den nye Egedal-bydel

Der skal bygges et parkeringshus i den nye bydel ved Egedal Rådhus.

Det står klart efter det seneste møde i Planudvalget i Egedal Kommune.

Her besluttede politikerne at give grønt lys til det nye parkeringshus, der med en placering på den såkaldte “parcel A23 nord for Føtex” får plads til 160 parkerede biler.

“Det er den helt rigtige løsning, for det bliver en bydel med så få biler som muligt. Beboerne kommer nemlig til at parkere deres biler et stykke fra deres bopæl, og så er et parkeringshus ganske oplagt. En parkeringskælder har også været med i vores overvejelser, men den løsning ville give udfordringer med grundvandet,” siger udvalgsformand Ib Sørensen (A).

Også udvalgets næstformand, Keld Stenlien Hansen (V), er tilfreds med udsigten til et parkeringshus.

“Et parkeringshus er en nødvendighed for de kommende beboere, der flytter til den nye bydel. Der er et behov, og det skal naturligvis dækkes, og det gør vi fint med denne beslutning,” siger Keld Stenlien Hansen.

To placeringer i spil

Et parkeringshus har været på tegnebrættet siden kommunen for tre år siden vedtog vedtægterne for en parkeringsfond for området ved Egedal Station, men spørgsmålet har været, om p-huset skulle placeres på parkeringspladsen ved Egedal Station eller på arealet nord for Føtex.

Valget er altså faldet på sidstnævnte placering, og det er Ib Sørensen ganske godt tilfreds med.

“Der er flere fordele ved den placering. For det første kommer p-huset tættere på bebyggelserne, og så skal man heller ikke ud på en gåtur under en tunnel, hvilket kan medføre utryghed. Der er også den detalje, at havde vi valgt placeringen ved den nuværende stations-parkeringsplads, så ville de eksisterende 100 p-pladser ikke kunne benyttes i anlægsperioden,” siger Ib Sørensen, mens Keld Stenlien Hansen glæder sig også over, at det nye parkeringshus giver mulighed for en større udvidelse, hvis behovet er til det.

“Til at starte med vil der være 160 pladser i p-huset, men det kan uden problemer udvides og udbygges til op imod 600 pladser. Med tiden må vi se på, om vi opfylder behovet på ved stationen, men i første omgang har vi taget det første skridt og prioriteret beboerne,” siger Keld Stenlien Hansen.

Står færdigt i 2019

Investeringsoversigten viser, at der er medtaget et rådighedsbeløb på i alt 21 mio kr. - fordelt med 8 mio. kr. i 2018 og 13 mio. kr. i 2019. Beløbet vil blive søgt frigivet ved anlægsbevilling, når der skal indgås aftale med rådgiver. Der er i investeringsoversigten medtaget en indtægt på 4,3 mio. kr., der hidrører fra frigivelse af indskud i parkeringsfonden.

Huset skal efter planen bygges til næste år med indflytning i marts 2019, hvor dispensationen for den midlertidige parkeringsplads ved rådhuset udløber. Herefter er den midlertidige parkeringsplads med 143 pladser forudsat nedlagt.

Publiceret: 13. Juni 2017 06:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

ANNONCER
Se flere