Engelsk fra første skoledag

Som den første skole i Egedal indfører Stenløse Privatskole efter sommerferien engelsk fra 0. klasse. Eleverne får også tysk et år tidligere end nu

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

"My name is Charlotte and my name is Søren."
Sådan kommer det til at lyde i 0. klasserne, der starter på Stenløse Privatskole efter sommerferie. Skolen har nemlig bestemt, at de engelske gloser skal være en del af hverdagen for de små elever fra første skoledag.
"Man har lavet flere undersøgelser om det at have engelsk i de små klasser. Her har man fundet ud af, at det er en god ide at starte tidligt med engelsk, så man kan lege sproget ind i børnene. Samtidig har den tidligere regerings undervisningskommission, der blandt andet skulle se på fremmedsprog i skolen, anbefalet, at man starter tidligere end i dag med sprogundervisningen," siger skoleleder på Stenløse Privatskole Karina Alsing og fortsætter:
"Med den verden, som børn vokser op i, så er det vigtigt, at man kan engelsk flydende."

Visioner og drømme

Den nye ordning betyder, at 0. klasse får en times engelsk om ugen. Det samme gør 1. klasse, mens man går op på to timer i 2. klasse og derefter har tre timer om ugen.
Det nye tiltag kommer efter, at skolen og forældrene sidste år havde fokus på, hvilke drømme og visioner man skulle have for fremtidens skole. Her kom det frem, at der var et ønske om engelsk tidligere end normalt fra 3. klasse.
"Det er et ønske fra skolens ledelse og fra skolebestyrelsens side at udvikle skolen og dermed tilbyde mere end den almindelige folkeskole," siger formanden for skolebestyrelsen Finn Madsen, der selv har et barn, der går på Stenløse Privatskole.
"Det er bestemt mit indtryk, at forældrene er bag dette tiltag, efter vi sidste år inddragede forældrene i arbejdet om fremtidens skole. Her pegede de blandt andet på disse ting," siger formanden.

Skoleleder på Stenløse Privatskole Karina Alsing er glad for, at skolen nu kan tilbyde engelsk fra første skoledag, og at eleverne starter med tysk et år tidligere end de gør nu. (Foto PR)

Skoleleder på Stenløse Privatskole Karina Alsing er glad for, at skolen nu kan tilbyde engelsk fra første skoledag, og at eleverne starter med tysk et år tidligere end de gør nu. (Foto PR)

Mere tysk

Også faget tysk bliver opgraderet. I stedet for at begynde med tysk i 6. klasse, begynder eleverne med tysk et år før efter sommerferien – altså i 5. klasse.
"Vi gør det for at begynde med tysk, før eleverne kommer ind i puberteten. Når de gør det, bliver de ofte en lille smule hæmmede, fordi de begynder at tænke på, hvordan de ser ud, og hvordan de opfører sig. Dermed er de ikke så modige til bare at springe ud i sproget og ikke så åbne for at modtage noget nyt," siger Karina Alsing.
De nye tiltag betyder, at alle klasser på Stenløse Privatskole har engelsk efter sommerferien.

null

Publiceret 17 April 2012 07:00

SENESTE TV