Foto: Carsten Belmark, www.Fotopressen.dk

Foto: Carsten Belmark, www.Fotopressen.dk

Stenløse-mand sigtet for uagtsomt manddrab

Den 21-årige mand fra Stenløse, der lørdag kørte en 32-årig kvindelig elitecykelrytter ned, er nu sigtet for uagtsomt manddrab

Af
Af Mette B. Sørensen

En 21-årig mand fra Stenløse var lørdag involveret i et trafikuheld, der kostede en 32-årig kvindelig elitecykelrytter fra Gentofte livet. Manden er nu sigtet for både uagtsomt manddrab og overtrædelses af færdselsloven, oplyser vicepolitikommissær Erling Kjær fra Nordsjællands Politi.
"Det sker i 98 procent af tilfældene, hvor en bilist slår et andet menneske ihjel. Så kan sigtelsen altid frafaldes igen," siger Erling Kjær til Lokalavisen.
Trafikuheldet skete lørdag formiddag, da den kvindelige cykelrytter var ude og træne på Hesselvej lige uden for Ganløse. Samtidig med at hun var på vej op ad en lille bakke 200 meter uden for byen kom den 21-årige Stenløse mand kørende fra modsatte retning og var ved at overhale en anden bil.
Da bilisten kom op over bakken kolliderede han med kvinden, som ved ulykken fik alvorlige hovedlæsioner. Og selvom den 32-årige kvinde hurtigt fik lægehjælp af en forbipasserende læge og senere lægeambulance og redningsfolk, måtte lægerne på Rigshospitalets Traumecenter lørdag aften opgive at redde hendes liv.

Undersøgelser ikke klar

Ifølge Erling Kjær er resultaterne af de tekniske undersøgelser endnu ikke kommet, og man kan derfor endnu ikke udtales sig om, hvorvidt den 21-årige har kørt for stærkt ved ulykkestidspunktet.
Ifølge Nordsjællands Politis foreløbige teori trak den kvindelige cykelrytter - uvist af hvilke årsager - ved synet af den modkørende bil tilsyneladende så hårdt i sine bremser, at hun væltede ud foran den 21-årige bilist.

Publiceret 15 June 2012 06:00

SENESTE TV