For lidt plads tvinger elever væk fra kulturskolen

Roskilde Kulturskole får midlertidigt danse og drama-undervisningen rykket fra Jyllinge Skole til Jyllingehallerne. Samtidig arbejdes der på en pavillon-løsning i næste års budget

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

De værste plads-problemer for den lokale afdeling på Roskilde Kulturskole synes overstået.
På det seneste møde i Roskilde Kommunes Kultur- og Idrætsudvalg blev det nemlig besluttet, at danse og drama-undervisningen efter sommerferien rykkes fra Jyllinge Skole til Jyllingehallerne.
"Det er en fin løsning for os. Selvfølgelig er det ærgerligt, at vores aktiviteter bliver spredt i byen, men Jyllingehallerne er en bedre løsning end eksempelvis Margretheskolen," siger Annette Salvad, der er leder af kulturskolen.
Årsagen til flytningen af en række kulturelever skyldes, at Jyllinge Skoles SFO'ere fra det nye skoleår får mere brug for tumlesalen og musiklokalerne.
Siden har kommunen og kulturskolen været i dialog for at finde erstatningslokaler. Både Margretheskolen, Baunehøjskolen, en pavillon og Fjordmuseet har været i spil, men valget faldt altså på "næsten-naboen" i hallen.
Derudover besluttede udvalget, at planerne om at bygge en pavillon på Jyllinge Skole til 591.000 kroner indgår i forhandlingerne for næste års budget.

Med i budgetforhandlinger

Pavillonen, som skal være i brug fra august 2012 til juni 2014, skal huse musikundervisning samt skolens administration.
"Den beslutning er vi meget glade for. Vi føler, at der langt om længe er lys forude. I flere år har vi været hårdt ramt af manglende plads. Det er vi sådan set stadig på musik-området, men kan vores administration få mere plads i en pavillon, så er det helt perfekt. I dag deler fire medarbejdere små 16 kvadratmeter, og det er ikke optimalt," siger Annette Salvad.

Publiceret 17 July 2012 07:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV