Forsøg:

Tonsvis af mursten bliver genbrugt

Omkring 10 tons mursten er på kun to måneder blevet afleveret til genbrug på Toppevad Genbrugsstation. Vestforbrænding tænker på at gøre forsøgsordningen permanent

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

I to måneder har borgere og håndværkere som forsøg kunnet aflevere brugte mursten på blandt andet Toppevad Genbrugsstation ved Ganløse. Det tegner til at blive en succes.
"Vi er godt tilfredse. Vi har indtil nu kørt i hvert fald to fyldte containere fra Toppevad til genbrug. Det er omkring 10 til 12 tons mursten," siger Jan Knudsen fra Vestforbrænding, der er driftsleder af genbrugspladserne i Egedal Kommune.
Håndværkerne og borgerne er blevet gode til at sortere murstenene og aflevere hele mursten, som kan bruges igen, når der skal bygges huse rundt om i Danmark. Når stenene er afleveret på Toppevad, bliver de kørt til et firma på Fyn, som så renser murstenene, og sælger dem videre.
"Jeg synes godt, at vi kan kalde det her en succes. Vi har fået folk til at aflevere noget, som kan bruges igen. Jo mere "direkte-genbrug" af ting, jo bedre er det," siger Jan Knudsen.
Ved at genbruge mursten, hvilket man faktisk gjorde op til omkring 1950 her i Danmark, ja så sparer man på naturens ressourcer og man minimerer også udslippet af CO2.
"Hvis man genbruger 2.000 mursten sparer man naturen for ét ton CO2," siger Jan Knudsen og fortsætter:
"Lige i øjeblikket ser vi på, hvordan det går med forsøget, men jeg regner med, at vi gør forsøget med genbrugsmursten permanent og udbreder det til de andre genbrugspladser, der hører under Vestforbrænding," siger Jan Knudsen.

Publiceret 06 August 2012 06:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV