Budget:

Flere pædagoger og bedre skoler

Flere pædagoger, renovering af skoler og institutioner, kunstgræsbane og mere uddannelse af ledige. Det er nogle af de ting, der er i spil til budget 2013 for Egedal Kommune

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

15 nye pædagog-stillinger kan blive en realitet til næste år i daginstitutionerne i Egedal Kommune. I hvert fald er det er et af de forslag, som byrådspolitikerne i øjeblikket diskuterer. Det kom frem, da forhandlingerne om næste års budget blev skudt i gang fredag morgen på rådhuset i Smørum.
"Det vil være fantastisk, hvis det kan lade sig gøre, men der er intet, der er besluttet endnu," siger Vicky Holst Rasmussen (A), der er formand for Familieudvalget. De 15 stillinger er i spil, fordi regeringen har tildelt fire millioner ekstra til Egedal til næste år, som man gerne vil have, at byrådet bruger til bedre daginstitutioner. Pengene er dog ikke øremærket til området, og derfor kan beløbet i sidste ende blive brugt til andre ting – noget som flere andre kommuner har fortalt vil ske.

Renovering af skoler

Udover flere pædagoger er der også 20 millioner kroner i spil til renovering af skoler og institutioner. Noget af det beløb kan Egedal få finansieret af staten gennem de såkaldte kvalitetsfondsmidler.
En kunstgræsbane i Ganløse er også på tegnebrættet. Det er en investering til seks millioner. Derudover vil man for eksempel også give bedre uddannelse til arbejdsløse, der er forsikrede, mere internet på folkeskolerne og lave mere ?super-cykelsti? i Frederikssundsfingeren. Meningen er, at når al cykelsti er lavet, så kan man køre på stien fra Frederikssund helt ind til centrum af København.

Lidt over 30 millioner

I alt er der ekstra forslag for omkring 31 millioner kroner til drifts- og anlægsbudgetterne. Det er ikke alle ideer, der kan blive til noget, men nogle af forslagene kan kommunen altså få hjælp til at finansiere fra staten.

Publiceret 04 September 2012 06:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Lokalavisen Egedal
SENESTE TV

Læserbrev:

Store forskelle på offentlige lønninger i Egedal

Af Jens Holst, Hyldekær 55, 2765 Smørum. I forbindelse med den indeværende krise på det offentlige arbejdsområde, hvor vi i skrivende stund ikke kender udfaldet af konflikten, så dukker der hele tiden interessante informationer op om de offentlig ansattes løn og arbejdsvilkår. Der har fra den ene side været ført påstande om, at de offentlig ansattes lønninger er steget mere i forhold til de private. Og det viser sig desværre, at Sofie Løhde har ret: Nogle journalister har sat sig for at undersøge, hvilke offentligt ansatte som er højst lønnet, en top 100 liste. Og gæt hvem som kommer ind på en suveræn førsteplads, foran kommunaldirektørerne fra Århus, Odense og København. Med en årsløn på 2,6 mill ligger vores mand forrest i feltet, knap 0,4 mill foran Odenses. Egedal Kommune har ry for ikke at være lønførende, når det gælder aflønning af lærere, pædagoger, sosu’er mm, men her har man altså valgt at gøre en undtagelse. Selvfølgelig skal man starte et sted, så jeg vil som læreransat håbe på, at det snart drypper lidt på degnen....