9. b på Balsmoseskolen i Smørum har vundet prisen for bedste film ved den store Oregon filmfestival i København. Her på billedet ses tre af eleverne, der har været med til at lave film. fra venster mod højre er det Mikael Poulsen, Louise Jakobsen og Sofie Olsen.

9. b på Balsmoseskolen i Smørum har vundet prisen for bedste film ved den store Oregon filmfestival i København. Her på billedet ses tre af eleverne, der har været med til at lave film. fra venster mod højre er det Mikael Poulsen, Louise Jakobsen og Sofie Olsen.

Skole vinder stor filmpris

9. b på Balsmoseskolen i Smørum har vundet førsteprisen i stor filmkonkurrence. De vinder med filmen ”Splittet”, som også vandt en pris i foråret til Ung Egedals Filmfestival

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

"Det er fedt at få bekræftet, at vi har lavet en rigtig god film."
Sådan siger Louise Jakobsen, der går i 9. b på Balsmoseskolen i Smørum, og som blandt andet var scenograf, da hun og resten af klasse sidste skoleår lavede filmen ?Splittet?.
Den gang gik hun i 8. b, som sammen med omkring seks andre 8. klasser i Egedal Kommune deltog i Ung Egedals Filmfestival. Her får klasserne en uge til at optage en film på omkring otte minutter. Derudover får de noget tid til at forberede optagelserne og tid til at redigere filmen. Og i marts hvert år bliver alle film vist og har mulighed for at vinde priser i forskellige kategorier.
"Det kom virkelig som en stor overraskelse, at vi var blandt de fire film, som blev nomineret til prisen for bedste film. Her sad vi inde i biografen hos Filminstituttet og hørte vores navn blive råbt op. Vi skulle lige se på hinanden for at blive enige om, at vi havde hørt rigtigt," siger Sofie Olsen fra 9. b, der var instruktør på filmen.

Over 40 film

Men det var rigtigt, og de vandt prisen for bedste film til Filmfestivalen Oregon, der er en del af den store Buster Filmfestival, som lige er løbet af stablen i København med børnefilm fra hele verden.
Konkurrencen Oregon er delt op i to grupper – en gruppe med film lavet af børn i alderen op til 16 år og så en gruppe med børn og unge op til 20 år. I alt konkurrerede 9. b. mod over 40 andre film.
"Det var virkelig fedt at vinde over film, hvor der var blevet brugt flere måneder på at lave dem. Da vi fik vores diplom, fortalte juryen, at det var selve historien og moralen i filmen, der gjorde, at den vandt. Selvom det ikke var den teknisk bedste film, så kunne dommerne godt lide, at vi turde tage et så vanskeligt emne op," fortæller Mikael Poulsen fra 9. b, som var med til at skrive manuskript til filmen.
Filmen "Splittet", som vandt prisen for bedst manuskript til Ung Egedal Filmfestival i marts, handler kort fortalt om en dreng i en folkeskole-klasse, der vil og har lyst til at beskytte en anden dreng fra klassen, som for det meste går sammen med pigerne. Til en klassefest udvikler det sig, og begge drenge opdager, at de har kærlige følelser for hinanden – en kærlighed som er ukendt for dem begge.

Diplom og penge

Førsteprisen bestod af et diplom og 2.500 kroner, som skal bruges på en ny film.
?Vi er 13 eller 14 i klassen, der har lyst til at lave endnu en film. I øjeblikket er vi ved at finde ud af, hvad den skal handle om. Det er vores plan, at vi er færdige med optagelserne før jul. Den færdige film skal så vises til næste år på Oregon Filmfestivalen,? slutter Sofie Olsen.

Publiceret 01 October 2012 06:00

SENESTE TV