Planerne om en genåbning af Stenløse Bio på Frederikssundsvej lever i bedste velgående. (Arkivfoto)

Planerne om en genåbning af Stenløse Bio på Frederikssundsvej lever i bedste velgående. (Arkivfoto)

Tovtrækkeri om Stenløses "nye" biograf

Kaj Holm er klar til at gå i gang med sit ambitiøse genåbningsprojekt for Stenløse Bio, men han mangler en byggetilladelse fra Egedal Kommune. De venter dog på nogle specifikke oplysninger om tilbygningen

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Genåbner Stenløse Bio eller ej.?
Spørgsmålet har i et års tid svævet i vinden over den 50 år gamle biograf-bygning, men står det til investor og ejer Kaj Holm fra Veksø, så er svaret et rungende ja.
Så sent som i september sidste år slog han fast i Lokalavisen Egedal, at biografen ville genåbne på et tidspunkt i 2014. Den plan er der ikke ændret på, men der er stadig udfordringer at afklare, før der igen kan bydes på stormfilm og popcorn.
"Jeg har afleveret projektet til Egedal Kommune, men jeg mangler blandt andet en byggetilladelse. Den skal de give mig, men når den er på plads, så kan jeg komme i gang. Lige nu er det op til kommunen," siger Kaj Holm.

Skal i nabohøring

Jens Jørgen Nygaard (C), viceborgmester og formand for Kultur- og Erhvervsudvalget i Egedal Kommune, venter omvendt på Kaj Holm.
"Det er rigtigt, at han har sendt et projekt. Vores forvaltning har også holdt møder med ham, men for at planerne kan realiseres og byggetilladelsen gives, så skal det i nabohøring, da projektforslaget kræver en dispensation fra lokalplanen. Det kan ikke ske før Kaj Holm vender tilbage med nogle specifikke oplysninger på forvaltningens spørgsmål," siger Jens Jørgen Nygaard.

Restaurant droppet

Kaj Holm har brug for byggetilladelsen og dispensationen til opførelsen af en 50-60 kvadratmeter tilbygning, hvor der efter planen skal være slikbutik og toiletter.
Til gengæld er de første udmeldinger om tre sale og en restaurant blevet droppet til fordel for et mindre projekt, hvor der kommer to sale med digitale lærreder.
"Jeg vil gerne se det hele lidt an i starten, så planerne om en restaurant er i første omgang sparket til hjørne, men der kommer to sale med 3D i den store sal og digital og en bedre foyer med en café. Derudover fjerner jeg scenen for at give plads til en ekstra sal. I den store sal vil der være plads til 220 gæster, mens der kan være 100 i den lille sal. Der kommer også nye sæder, men jeg bevarer de 60 sæder med kopholdere," siger Kaj Holm, som hurtigst muligt vil gå i gang med renoveringen.

Skal have to sale

"Den indvendige renovering kræver ikke nogen tilladelse, så om fjorten dage tager jeg hul på første del af projektet," siger han.
Hvis alt går efter planen, så håber Kaj Holm at slå dørene op til to film på samme tidspunkt i løbet af året.
"Det er målet, for jo flere der kommer i biografen på samme tid - jo større er muligheden for at få det til at køre rundt. Vi kan ikke drive biografen i Stenløse med kun én sal og én film på tapetet. Der skal mere til, og det kræver to film på én gang," siger han.

null

Publiceret 04 February 2014 00:00

SENESTE TV