I kølvandet på lærerkonflikt og ny skolereform:

Egedals afgangselever blandt de bedste

Egedal Kommune scorer et gennemsnit på 7,6 i 9. klassernes afgangsprøver for 2015/16. Det rækker til en plads i top-10 over de bedst placerede kommuner

Af
Kenneth Tanzer

Afgangseleverne fra Egedal Kommunes 9. klasser hører til blandt de absolut bedste i landet.
Det fremgår af netop offentliggjorte nøgletal fra Undervisningsministeriet.
Her kommer eleverne fra Egedals 9. klasser ud med et gennemsnit på 7,6 i afgangsprøverne for 2015/16, hvilket rækker til en samlet placering som en delt nummer otte over landets 98 kommuner.
"Det er et meget tilfredsstillende gennemsnit, og placeringen i top-10 er også rigtig flot. Vi kan og skal altid stræbe efter at blive bedre, men vi skal også huske at glæde os over at være blandt de bedste i landet," siger Egon Agerlin, centerchef for skole- og dagtilbud i Egedal Kommune.
Selvom gennemsnittet på 7,6 er en lille tilbagegang i forhold til sidste års snit på 7,8, så har karakter-kurven for Egedal Kommune generelt været positiv over de seneste år.
I skoleåret 2011/12 gik kommunens 9. klasser ud med med et snit på 6,9, mens det i 2012/13 hed 7,1 og 7,3 i skoleåret 2013/14.
"På få år er vi altså gået fra et snit på 6,9 til 7,6. Det kan vi i den grad være stolte over," siger Egon Agerlin, som ikke tøver med at uddele store roser til kommunens lærere.

Stor ros til Egedals lærere

"De er årsagen til denne fremgang. Tallet viser med al tydelighed, at vi i Egedal Kommune råder over nogle dygtige lærere, som formår at give vores elever en kvalificeret undervisning, så de bliver klædt på til afgangsprøverne. Vores lærere kan virkelig høste frugten af den flotte placering," siger Egon Agerlin.
Det er ingen hemmelighed, at Egedals skolevæsen de senere år har været udsat for et sandt stormvejr med lærerflugt, ny reform og en ny skolestruktur, men Egon Agerlin ser nu positivt på fremtiden.

Skal være blandt de bedste

"På trods af de svære vilkår og omstillinger, så har vores lærere bevaret en undervisning, som på ingen måde er gået ud over elevernes indlæring - tværtimod," siger centerchefen til Lokalavisen Egedal.
Også i Roskilde Kommune, der blandt andet tæller afgangselever fra to skoler i Jyllinge, er der grund til tilfredshed.
Roskildes afgangselever kommer ind på en delt 9. plads med et gennemsnit på 7,5, hvilket er en lille tilbagegang fra 2014/15, hvor man kunne fremvise et snit på 7,9.
Trods pladsen i top-10, så ærgrer borgmester Joy Mogensen (A) siger over tilbagegangen.
”Vi har alle forudsætninger for at være blandt de bedste i Danmark. Vi ligger stadig pænt i Roskilde Kommune, men vi kan blive bedre til at løfte flere børn fagligt. Derfor investerer vi målrettet i kompetenceudvikling af skolens medarbejdere. Vi arbejder med fælles læringsgrundlag. Og så skal vi blive endnu bedre til at samarbejde om skolen. Der er indsatser, der ikke har nået at slå igennem endnu, og derfor forventer jeg, at vi ser en stigning i afgangskaraktererne de kommende år,” siger Joy Mogensen.

top-10
Sådan ser top 10-listen ud over kommunernes placering for 9. klassernes afgangskarakterer. Til højre ses kommunernes gennemsnit
1: Hørsholm 8,6
2: Lyngby-Taarbæk 8,5
3: Rudersdal 8,3
4: Gentofte 8,2
5: Furesø 8,1
6: Allerød 8,0
7: Fanø 7,7 (deles med andre kommuner)
8: Egedal 7,6 (deles med andre kommuner)
9: Roskilde 7,5 (deles med andre kommuner)
10: Århus (deles med andre kommuner)

Kilde: Undervisningsministeriet

Publiceret 25 January 2017 09:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV