Nye økonomiske kvaler:

Stenløse Bio igen på tvangsauktion

Nykredit har endnu engang begæret den gamle og nedbrændte Stenløse-biograf på tvangsauktion - den samlede gæld er 1,5 mio. kr., oplyser itvang.dk

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Stenløse Bio er igen røget på tvangsauktion.
Det bekræfter itvang.dk overfor Lokalavisen Egedal.
“Det er rigtigt. Tvangsauktionen finder sted torsdag den 21. september kl. 9.00 ved Retten i Hillerød,” siger Trine Peters, der er afdelingsleder hos itvang.dk.
Det er ellers blot ni måneder siden, at den gamle biograf på Gartnervænget i Stenløse blev begæret på tvangsauktion af Nykredit, men dengang blev biografen reddet på målstregen - angiveligt fordi ejeren Kaj Holm fra Veksø i sidste øjeblik “fandt” pengene til at betale af på lånet til Nykredit.
Men nu er den altså gal igen, og endnu engang er det Nykredit, som har mistet tålmodigheden - sandsynligvis fordi afdragsindbetalinger på lånet igen er stoppet.
“Hvis Nykredit ikke har fået sine penge og muligvis har forsøgt med flere rykkere, så er en tvangsauktion næste skridt. Det har de så taget nu ved at kontakte os, og derfra kører processen,” siger Trine Peters til Lokalavisen Egedal.
Sidste år havde Nykredit cirka én mio. kr. i tilgodehavende i den tidligere Stenløse Bio. I dag er tallet 918.000 kr.

Ejendomsværdi er steget

“Derudover ligger der stadig nogle ejerpantebreve på 400.000 kr. og 207.000 kr. Den samlede gæld i Stenløse Bio er på cirka 1,5 mio. kr.,” siger Trine Peters.
Salgsopstillingen hos itvang.dk viser i øvrigt, at ejendomsværdien nu ligger på 3,1 mio. kr., hvilket er væsentligt højere end sidste år, hvor ejendomsværdien hed 1,2 mio. kr.
Det er også værd at bemærke, at grundens erhvervsareal på 601 kvadratmeter er berammet med en grundværdi på 2,5 mio. kr. Sidste år lå grundværdien på 658.000 kr.
“Det kan skyldes, at der i mellemtiden er foretaget en ny vurdering af bygningen,” siger Trine Peters, som ikke vil forholde sig til den kommende auktion.
“Hvis der ikke kommer et bud, som Nykredit er tilfreds med, så er det ikke utænkeligt, at de selv køber bygningen med henblik på at finde en løsning,” siger Trine Peters.
Lokalavisen Egedal har forgæves forsøgt at få en kommentar fra biograf-ejer Kaj Holm, der tidligere har haft store planer for området - senest med et bolig-projekt.

Bolig-planer

“Jeg vil opføre elleve boliger på grunden. Der er tale om ejerboliger, men jeg skal først have tegningerne på plads,” sagde Kaj Holm i december sidste år umiddelbart inden biografen blev pillet af tvangsauktion.
Det er dog ingen hemmelighed, at biograf-ejerens selskaber har haft økonomiske problemer, hvilket Lokalavisen Egedal skrev tilbage i 2014 - blandt andet Stenløse Bio Holding ApS, der i 2012 og 2013 gav underskud med en egenkapital i minus.


FAKTA
Stenløse Bio fejrede den 9. september 2009 sin 50 års fødselsdag.
Man åbnede i 1959 med filmen “Sejren over Atlanten”.
Biografen blev bygget mellem 1956 og 1959 af murermester Sigurd Philipsen, som fik hjælp af hustruen Else Philipsen, murerarbejdsmand Ole Jensen og Torben Philipsen.
Frem til 1989 drev Else Philipsen biografen. Derefter overtog sønnen Torben Philipsen biografen frem til sin død i 2005.
Hans enke Mona Philipsen førte biografen videre en kort periode, men samme år solgte hun biografen til de to ægtepar, Pia og Claus Fuglstrøm samt Marianne og Kim Larsen, der tidligere havde drevet Stenløse Børnefilmklub.
Den 15. november 2011 besluttede bestyrelsen at indstille den underskudsgivende drift af hensyn til virksomhedens kreditorer.
Siden har Veksø-borgeren Kaj Holm ejet Stenløse Bio med planer om ny biograf, en restaurant og senest boliger.
I april 2015 blev biografen sat til salg hos Home i Stenløse. Ingen købere bed dog på.
I maj måned 2016 stod biografen i brand.

Publiceret 08 September 2017 05:00

SENESTE TV