Drøje hug til Egedal Kommune i stor idræts-undersøgelse:

Skraber bunden hos Danmarks Idrætsforbund

Egedal Kommune ligger på en 91. plads ud af 93 danske kommuner i en ny undersøgelse om de kommunale idræts-vilkår. Bedre dialog med foreningerne er vejen frem, mener analytiker hos Danmarks Idrætsforbund

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Der bliver ikke kigget mod Egedal Kommune, når landets bedste idræts-vilkår skal findes.
Det er konklusionen i en ny og stor undersøgelse fra Danmarks Idrætsforbund.
93 af landets 98 kommuner er blevet kulegravet for at finde ud af, hvor gode de er inden for 21 parametre med vægt på fire hovedområder, nemlig økonomi, faciliteter, idrætspolitik og frivillighed.
Egedal Kommune kommer ind som nummer 91, hvilket er 16 pladser dårligere end i 2013, hvor man lå nummer 75 i en tilsvarende undersøgelse.
“Der er plads til forbedring, når vi kigger på Egedal Kommune,” siger Michael Fester, analytiker hos Danmarks Idrætsforbund.
“Vores undersøgelse viser, at det især halter med faciliteterne. Det er foreningernes oplevelse, men også økonomisk er det foreningernes opfattelse, at kommunen har skruet ned for blusset. Vi kan dog se, at Egedal har fået rigtig mange nye foreninger, som også skal støttes, så derfor kan den økonomiske opgave blive svær for kommunen, ligesom den kan opleves hårdere for nogle foreninger,” siger Michael Fester.
Han har et bud på, hvordan Egedal kan rejse sig og forbedre forholdene.
“Politikerne skal i tæt dialog med foreningerne. Det handler om at sætte sig ned og finde fælles fodslag. Udnytter vi pladsen rigtigt eller kan vi gøre noget andet. Løsningerne ligger i dialogen,” siger Michael Fester.

Publiceret 03 November 2017 05:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV