En million frigivet til erhvervsområde

60.000 kvadratmeter skal udbydes til virksomheder i Værebro Erhvervsområde

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Når snakken går om at styrke erhvervslivet i Egedal Kommune - hvad den tit har gjort de senere år - er Værebro Erhvervsområde ofte blevet nævnt.
Helt tilbage i 2012 omtalte Lokalavisen, at et 60.000 kvadratmeter stort område skulle udbydes til virksomheder. Det har trukket ud, men den skulle være god nok nu.
På sit seneste møde besluttede Teknik- og Miljøudvalget at frigive en million kroner til at tage det første skridt til udbyde et areal ved Hovedvej 6 og Frederikssundsvej, mellem Ølstykke og Hillerød. Udvidelsen af erhvervsområdet udgør i alt cirka 96.000 kvadratmeter, hvor en tredjedel udlægges til grønt område.
“Vi har afsat en million til forundersøgelser, og så forventer vi at kunne sætte byggegrunde til salg senere”, siger Bo Vesth (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

God placering

Beslutningen faldt som led i den budgetaftale, som blev indgået for 2018-21, hvor der er afsat 6 millioner kroner til byggemodning af Værebro Erhvervsområde allerede her i 2018. Udvalget efterkom en indstilling fra administrationen om, at der frigives 1 million kroner af det samlede rådighedsebeløb.
Bo Vesth tror fuldt og fast på projektet, og ser store muligheder:
“Det er helt klart et skub i den rigtige retning. Placeringen er god, for den giver mulighed for noget god synergieffekt”, siger han.
Alt afhænger naturligvis i sidste ende af erhvervslivet selv. Bo Vesth peger på, at flere små erhvervsvirksomheder i dag er spredt rundt på forskellige lokaliteter i Egedal:
“Jeg tænker at mange af dem gerne vil ud i nogle større lokaliteter. Det kan være drivkraften for at andre også følger med.”

Tidsplanen

Udvalget vedtog også en tidsplan for byggemodnings-processen.
Her fremgår det, at salg af grundene vil blive påbegyndt i den første halvdel af 2018.
Der gennemføres arkæologiske forundersøgelser og diverse miljø- og teknik-undersøgelser i februar og marts.
Fra april til juni skal detailprojektering af byggemodningen færdiggøres, og til juni gennemføres udbudsrunde.
Byggemodningen skal udføres fra august til oktober.

Publiceret 24 January 2018 05:45

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV