Så skal de vildtvoksende tagrør futtes af. Fugten forhindrede dog det helt store flammehav.
Så skal de vildtvoksende tagrør futtes af. Fugten forhindrede dog det helt store flammehav.
Foto: due.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Se billederne: Ildens kamp i skoven

Naturstyrelsen udførte naturpleje ved at brænde et stort område ved Krogenlund Skov af

Der var indtil flere personer, der onsdag formiddag forsøgte at sætte ild til et større område i Krogenlund Skov, mellem Ganløse og Lynge.

Men nej, det var ikke noget der krævede politiets opmærksomhed. For ildspåsættelsen var fuldt ud lovlig, sat i værk af Naturstyrelsen, og godkendt af Egedal Kommune.

Her et godt stykke ude i skoven, klods op af kommunegrænsen til Allerød, havde Naturelsen i samarbejde med Skovskolen besluttet at foretage en intensiv omgang naturpleje.

Det skete i form af afbrænding af et et halvanden hektar stort åbent område bevokset med det, der kaldes strid bevoksning. Nærmere bestemt tagrør og kærstar.

Flammehav udeblev

“De vokser sig meget store, så meget at andet bevoksning ikke kan gro frem. Ved at holde det nede giver det et mere varieret planteliv i skoven”, forklarer skovfoged Jens Nielsen fra Naturstyrelsen, inden han tænder det der ligner en ukrudtsbrænder.

“Det er en form for naturpleje, vi brugte meget tidligere i Danmark, men ligesom har glemt igen. I Sverige gør de det meget, som forberedelse til græsning. Inden for de sidste fire-fem år er vi begyndt på det igen herhjemme”, siger Anna Worm, underviser på Skovskolen.

Men missionen lykkedes dog ikke helt denne onsdag. Kraftige regn- og haglbyger dagen før har gjort de genstridige tagrør meget fugtige, så det altopslugende flammehav udebliver.

I stedet må naturfolkene nøjes med at brænde lidt hist og her, og fjerne udvalgte dele af den stride bevoksning.

“Sådan er vilkårene med det danske vejr”, siger Jens Nielsen.

Ugen før havde samme mission mere held ved Klevads Mose, forklarer han.

Publiceret: 23. Marts 2017 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

ANNONCER
Se flere